El passeig de l'Església acull fins al 26 de setembre una exposició fotogràfica sobre la pau

Dijous, 14 de setembre de 2017 a les 09:00

'Living on the edge' és un projecte produït per l'Institut Català Internacional per la Pau on els fotoperiodistes Marco Ansaloni i Angelo Attanasio mostren la reconciliació en ciutats europees dividides per conflictes bèl·lics.

El passeig de l'Església acull fins al 26 de setembre un projecte fotoperiodístic titulat 'Living on the edge' (vivint al límit) dels reporters Marco Ansaloni i Angelo Attanasio. El projecte (que coincidirà amb la celebració del Dia Mundial per la Pau, el 21 de setembre) plasma en imatges la reconciliació en ciutats europees dividides per diversos conflictes com Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo), Mostar (Bòsnia i Hercegovina) i Nicòsia (Xipre).

Els conflictes que han viscut aquestes quatre ciutats han deixat una profunda empremta entre la seva gent. La població ha quedat dividida en dues parts gairebé aïllades. Malgrat el pes de la història i la divisió que encara marca el dia a dia de la ciutat, persones de totes dues bandes treballen per superar el passat i definir un futur comú més enllà de les diferències.

L'exposició es complementa amb un documental sobre les quatre ciutats amb més imatges i testimonis sobre les situacions viscudes a Belfast, Mostar, Mitrovica i Nicòsia. El documental es pot veure al canal YouTube de l'Institut Català Internacional per la Pau (entitat que ha produït l'exposició).

Angelo Attanasio és periodista i realitzador de vídeos. Ha publicat reportatges sobre conflictes, societat, cultura i viatges en països del Mediterrani i els Balcans per a diversos mitjans europeus i llatinoamericans.

Marco Ansaloni és fotoperiodista especialitzat en història, cultura i societat. Entén la història com a punt de partida per descriure experiències de cultures d'altres temps i sentir-se més a prop del moment social present. Destacats mitjans internacionals, com National Geographic, han publicat els seus projectes.

Darrera actualització: 13.09.2017 | 11:06

Imatges

expo pau 3 expo pau 1 expo pau 2