920.000 euros per a inversions, plans d'ocupació i actuacions de millora a Begues

Dimarts, 13 de juny de 2017 a les 11:15

El Ple municipal ha aprovat una modificació i ampliació de crèdit de 920.000 euros que permetrà fer front a diverses actuacions. Els diners es destinaran a la millora d'equipaments i via pública, però també a plans d'ocupació i manteniment de serveis municipals.

El Ple de l’Ajuntament de Begues, celebrat dimecres passat, 7 de juny, va tirar endavant l’aprovació definitiva d’una modificació de crèdit per valor de 920.000 euros que es destinaran a inversions, però també a altres accions de manteniment, reactivació econòmica i gestió municipal.

La major part dels diners es destinaran a actuacions de millora en equipaments municipals. Així, la partida més gran serà per a la construcció dels nous vestidors del camp de futbol i la millora de l’equipament de la zona esportiva (250.000 €). També destaquen els 21.100 € per a les millores a l’escola Sant Cristòfor, que se sumen als 9.000 € ja previstos en el pressupost municipal, i que permetran fer front a les actuacions acordades amb l'AMPA de l'escola, entre les quals l'ampliació dels patis i l'acondicionament del poliesportiu exterior. Altres equipaments que rebran diners per a la seva millora seran el Centre Cívic El Roure, l’Escorxador, la Piscina Municipal i altres instal·lacions municipals.

En espai públic s'invertirà en diverses accions de reparació i millora a la via pública (81.200 €), acondicionament de les zones de jocs infantils als parcs (10.000 €) i reposició d'arbrat. En l'àmbit de medi ambient i la sostenibilitat s’instal·larà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics (24.000 €), s’adquirirà un cotxe elèctric (10.000 €) i s'instal·larà una nova caldera de biomassa que permetrà donar servei a més edificis públics. El patrimoni local també es veurà beneficiat amb la partida destinada al Pla de Protecció del Patrimoni i Catàleg de Béns (11.680 €). Finalment cal destacar també la inversió que es farà en tecnologia i innovació, amb l'adquisició de noves eines informàtiques, equips de telegestió i software per a millorar l'eficiència de l'administració local (25.000 €).

A banda del capítol d'inversions, els diners permetran activar també nous plans d’ocupació municipals per a joves o persones a l’atur, per valor de 40.000 €, així com el manteniment de serveis municipals, entre altres.

Aquesta ampliació de crèdit es va aprovar amb els vots favorables de PDeCAT, GDEB, TXB i el vot contrari d'ERC-AM, EB-ICV i el PP.

Darrera actualització: 13.06.2017 | 11:10