Acord entre Cisco i l’Ajuntament de Begues per proveir de material informàtic i connexió a internet a infants amb risc de vulnerabilitat

Divendres, 17 d'abril de 2020 a les 09:00

L’empresa Cisco ha cedit a l’Ajuntament de Begues material i eines informàtiques d’accés a internet per fer front a necessitats derivades de l’actual situació d’emergència. Una part dels equips es destinaran a garantir el dret de tots els infants a accedir als recursos educatius telemàtics mentre duri el confinament

El confinament obligat d’aquests dies ha posat de manifest la importància de la tecnologia com a canal de comunicació, informació i aprenentatge a distància. Per garantir la plena cobertura d’aquestes necessitats als diferents col·lectius, l’Ajuntament de Begues va contactar directament amb l’empresa de telecomunicacions Cisco per mirar de trobar una solució que permetés facilitar les eines tecnològiques necessàries a aquells col·lectius que més ho poguessin necessitar.

D’aquesta manera, Cisco ha cedit al consistori 15 ordinadors de sobretaula complets (torre, monitor, teclat i ratolí) i 15 routers model Meraki amb tecnologia 4G per a connexió a internet. Els serveis informàtics de l’Ajuntament s’han encarregat de configurar els equips i preparar-los per a ser lliurats a les persones destinatàries.

Ordinadors i internet per a infants amb risc de vulnerabilitat

Els Serveis Socials municipals, en coordinació amb l’Escola Sant Cristòfor i l’Institut de Begues, havien detectat casos de famílies sense la infraestructura necessària per a garantir el seguiment de l’activitat educativa dels seus fills o filles de forma telemàtica. Una part dels equips cedits per Cisco aniran a parar a aquestes famílies. El cost dels paquets de dades per a garantir la seva connectivitat mentre duri la situació de confinament seran assumits directament per l’Ajuntament. D’aquesta manera es garanteix que les oportunitats d’aprenentatge arribin a tot l’alumnat, sense exclusió per raó del seu risc de vulnerabilitat econòmica o social.

Equips de videotrucades per a la Residència Novaurora i el Centre de Refugiats

L’acord assolit amb Cisco també ha permès la cessió en els propers dies a la Residència Novaurora i al Centre de Persones Refugiades de CEAR-CCAR a Begues de dues pantalles interactives de grans dimensions per a la realització de videotrucades amb els seus familiars. D’aquesta manera, les persones residents als dos centres disposaran d’una via per a mantenir el contacte a distància amb les seves famílies i fer més suportable l’aïllament motivat del confinament obligat mentre duri l’Estat d’Alarma.

A Cisco tenim el compromís de posar la tecnologia i la nostra experiència al servei de les persones i de les comunitats, especialment per a aquells col·lectius més necessitats”, destaca Francesc Bert, Director Comercial de Cisco a Catalunya. “Estem encantats de col·laborar en aquesta iniciativa amb solucions que ajuden a garantir la continuïtat dels serveis educatius per a infants i joves i la comunicació de la gent gran i les persones refugiades amb les seves famílies”.

Darrera actualització: 17.04.2020 | 09:16

Imatges

Ordinadors cedits per Cisco a l'Ajuntament de Begues