Acords de la sessió plenària del mes d’octubre

Dilluns, 2 de novembre de 2020 a les 09:00

Es van aprovar, per unanimitat, diferents aspectes en matèria econòmica, sostenibilitat i drets civils. També rebre l’aprovació plenària una moció en defensa dels cossos de bombers de Catalunya.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues ha aprovat per unanimitat de tota la corporació l’aprovació d’una modificació de crèdit que permet destinar 1 milió d’euros del romanent de tresoreria a amortitzar deute municipal. Aquesta operació permet seguir rebaixant el deute acumulat del consistori, que en els darrers anys s’ha reduït fins al 39% actual, essent el límit màxim permès del 75%. Alhora permetrà reduir despeses en concepte d’amortització de préstecs per valor de 125.000 euros que, en el pressupost de 2021, es podran destinar a d’altres partides i actuacions.

També va rebre l’aprovació per unanimitat la cessió a l’AMB dels tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics, alhora que es possibilita la ubicació d’un estació de càrrega (conegudes com a electrolineres) que s’ubicarà a l’aparcament del Centre Cívic El Roure. L’AMB gestionarà aquesta xarxa de punts de subministrament a Begues, fet que permet seguir avançant en la promoció dels vehicles elèctrics i els serveis que se’ls hi presten, en l’aposta  per una mobilitat més sostenible.

El plenari va aprovar també per unanimitat l’adhesió al Pacte per a l’adaptació al canvi climàtic. Aquest acord pretén augmentar la resiliència dels països del Mediterrani europeu tot establint compromisos d’adaptació al canvi climàtic des de l’àmbit municipal. El pacte recull actuacions en àmbits com l’agricultura, la gestió dels boscos, l’activitat econòmica o la gestió sostenible de recursos, entre d’altres.

També s’aprovà per unanimitat l’adhesió al Pla per la Diversitat Sexual i de Gènere del Baix Llobregat 2020-2024. El document té com a objectiu definir un conjunt integrat i sistemàtic de polítiques públiques i mesures que possibilitin la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI, tant a nivell municipal com a nivell comarcal.

Mocions polítiques

Finalment, el plenari va aprovar una moció presentada per Junts per Catalunya i la regidoria no adscrita Marta Roig, amb l’adhesió de la CUP, en defensa dels cossos de bombers de Catalunya. El text pretén mostrar el suport al model català del servei de prevenció, extinció d’incendis i salvament, davant la proposició de llei que el govern espanyol ha portat al Congrés dels Diputats. El text recull que l’oposició a una proposició de llei que pretén “centralitzar el sistema, unificant, homogeneïtzant i coordinant el sistema des del govern de Madrid, envaint les competències pròpies de Catalunya”

Va tirar endavant amb els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC, CUP i la regidora Marta Roig. S’hi van abstenir C’s i BEC.

La resta de mocions que conformaven l’ordre del dia no van prosperar o van ser retirades per a ser treballades de forma transaccional pels diferents grups municipals.

Darrera actualització: 29.10.2020 | 15:26