Acords del Ple Municipal de gener

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 09:00

El plenari de l’Ajuntament de Begues va aprovar un text en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre. La sessió també va aprovar el compte general de l’exercici 2019 i va ratificar la designació del nom oficial del passatge de Cal Purrós.

La primera sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Begues d’aquest 2021 va tenir lloc aquest dimecres, 27 de gener. La corporació va aprovar per unanimitat l’elecció de Jutgessa de Pau titular de Gavà, així com la designació del nom del passatge intern que connecta el carrer Gavà amb l’avinguda Joan Baptista Borés. I és que les darreres obres d’urbanització dutes a terme al Raval de Sant Martí han recuperat aquest passatge antic que passa entre l’edifici anomenat Torre Montserrat i l’hort de Can Joana.  Atès que Cal Purrós, recentment rehabilitat, dona parcialment a aquest vial, s'ha considerat donar a l'espai el nom de 'Passatge de Cal Purrós' amb l'objectiu de preservar la toponímia local de forma que ajudi a conservar la identitat del barri. 

El Ple també va aprovar el Compte General de l’exercici 2019, completant així les diferents fases que té el tancament d’un exercici comptable al llarg de l’any següent. Es va aprovar amb els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC i la regidora no adscrita Marta Roig. S’hi van abstenir C’s, CUP i BEC.

En l’apartat de mocions, va prosperar el text presentat per ERC, JxCAT, la regidora no adscrita Marta Roig i la CUP en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre.

La moció manifesta “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al Conseller Bernat Solé”. El text també dona suport “a totes les persones represaliades en el marc de la causa general independentista, reclamar la fi de tots els processos judicials oberts al respecte, i exigir la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades”. A més, exigeix “l’aprovació immediata d’una Llei d’Amnistia com a via per a la solució del conflicte”.

El text va prosperar amb el vot a favor de JxCAT, ERC, CUP, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig. Van votar-hi en contra PSC i C’s.

L’exposició de fets i argumentació del sentit de vot de cada formació en el conjunt de punts tractats en la sessió es podrà seguir en la videoacta del Ple, quan aquesta quedi aprovada i passi a disposició pública al portal de reproduccions.

Darrera actualització: 28.01.2021 | 18:00