Acords del Ple Municipal del mes de novembre

Divendres, 27 de novembre de 2020 a les 09:00

La part resolutiva de la sessió va aprovar diferents acords en matèria d’accions de recuperació econòmica arrel de la crisi de la covid-19, urbanisme i territori. També van prosperar tots els punts de caire administratiu i pressupostari que se sotmetien a votació.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues, en sessió ordinària del mes de novembre, ha aprovat la proposta de suspensió del cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires per als establiments de restauració del municipi, com a mínim, per al primer semestre de 2021. Una mesura més que s’emmarca en el paquet de suport a aquest sector, tan afectat per la crisi de la covid-19, i que va ser aprovada per unanimitat de tota la corporació.

La sessió també va aprovar la modificació puntual del Pla General número 29 que modifica l’edificació a l’entorn de Can Pau Martí, sense que aquesta modificació comporti una variació dels paràmetres bàsics d’aprofitament urbanístic del sector. Una actualització d’aquest pla de millora urbana que data de l’any 2006 i que va rebre els vots a favor del govern municipal (JxCat i la regidora no adscrita Marta Roig), el vot en contra de la representant de la CUP i l’abstenció d’ERC, PSC, C’s i BEC.

Actuacions coordinades amb la comarca

El plenari va aprovar per unanimitat el pla d’accions del projecte Muntanyes del Baix Llobregat, per al període 2020-2023. Un projecte en el que 16 municipis del Baix Llobregat i el Consell Comarcal es coordinen i comparteixen estratègia i accions per la gestió de l’espai agroforestal d’aquest territori.

La unanimitat es va repetir en la formalització de l’adhesió de l’Ajuntament de Begues al Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social. Una declaració signada pels consistoris, agents socials i econòmics de la comarca, i que aposta per la reactivació econòmica i social i el canvi estructural basats en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat, tot alineant-se amb els plans de reconstrucció impulsats en l’àmbit institucional local, comarcal, metropolità, autonòmic, estatal i europeu durant la present crisi de la covid-19

Bona part de la sessió plenària de novembre va estar marcada pel debat sobre les mocions polítiques presentades pels diferents grups municipals, i que abordarem en una propera informació.

 

Darrera actualització: 26.11.2020 | 00:52