Ajuts de la Generalitat per a la retirada d'elements amb amiant

Dimarts, 6 d'agost de 2019 a les 09:00

L'Agència de Residus de Catalunya obre la convocatòria d'aquestes subvencions les quals van destinades tant a particulars com a empreses públiques o privades.

L'Agència de Residus de Catalunya ha obert la convocatòria d'ajuts per a la retirada, en origen, de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant. Les subvencions s'adrecen a propietaris de béns immobles, tant particulars com empreses privades o públiques.

La finalitat és la de fomentar la retirada d'aquests elements nocius i fer-ho de forma respectuosa amb el medi ambient i amb la salut dels treballadors, a través d'empreses especialitzades, i tractar aquests residus de forma adequada tant en el transport com en el tractament posterior.

La gran majoria de residus d'amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, instal·lacions i maquinària i s'han de recollir separats de la resta de residus que es puguin generar.

La inhalació de partícules d'amiant pot ser molt perjudicial per a la salut. Pot produir fibrosi dels pulmons (asbestosi) o diversos càncers, fet que ha suposat la seva prohibició en la construcció.

Les persones interessades a demanar aquests ajuts ho poden fer en aquest enllàç de la web de l'Agència Catalana de Residus.

Darrera actualització: 01.08.2019 | 10:03