Assolit el compromís per completar la restauració de l’abocador del Garraf

Dilluns, 6 de novembre de 2017 a les 09:00

El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat finalment l’inici dels treballs per recuperar la part de l’Abocador del Garraf situada en el terme municipal de Begues. L’acord arriba després d’anys de reivindicacions i reunions a múltiples bandes per assolir compromisos. L’alcaldessa de Begues es va mostrar satisfeta al Consell i va reclamar un calendari ferm que permeti completar totes les fases fins a la restauració total.

La part de l'abocador del Garraf situat al terme municipal de Begues començarà a restaurar-se a partir de l'any vinent. Així ho ha aprovat inicialment el Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) celebrat el 31 d'octubre. Els treballs tindran un cost total de 27.702.261,01 euros, impostos inclosos, i es realitzaran en diferents fases.

La primera fase, que començarà el 2018, compta amb un pressupost de 3 milions d'euros que provenen, bàsicament, de l'Agència Catalana de Residus, l'Àrea Metropolitana i fons FEDER. La resta de fases tindran una dotació econòmica que fluctuarà entre els 0,8 i els 3 milions d'euros i s'aniran executant gradualment d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.

Fins arribar a aquest acord han hagut de passar anys de reivindicacions i una sèrie de negociacions des de l'Ajuntament de Begues per arrencar compromisos. Durant tot aquest període, el consistori s'ha reunit en múltiples ocasions amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, l'Agència Catalana de Residus, l'Àrea Metropolitana de Barcelona o la Diputació de Barcelona.

En la seva intervenció al Consell de l'AMB, l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va agrair l'acord i va demanar "un calendari econòmic efectiu, que permeti completar la total restauració". Tanmateix l'alcaldessa també va insistir en la conveniència d'implicar més administracions i "cercar totes les aliances possibles per fer efectiu aquest compromís".

El projecte bàsic aprovat preveu aconseguir àrees restaurades menys vulnerables als assentaments del terreny, així com minorar les aportacions de terres necessàries.

Darrera actualització: 03.11.2017 | 20:50