Augment significatiu del nombre de casos positius a Begues

Dijous, 6 d'agost de 2020 a les 12:00

En les últimes hores s’han confirmat nous casos positius al municipi, passant dels 6 de dilluns als 14 d’aquest dijous. Tots ells es troben en seguiment per part de Salut. L’Ajuntament intensifica les mesures preventives i de control.

Aquest dijous al matí, el servei de vigilància epidemiològica ha confirmat nous casos positius a Begues, elevant fins a 14 els casos actualment actius. Una xifra que dobla el nombre de positius de fa 24 hores.

Com ja informàvem dilluns, el CAP Pou Torre ha notat un increment significatiu de persones amb símptomes de covid-19 en l’última setmana. A banda de les persones amb símptomes, a les quals se’ls practica prova PCR per determinar diagnòstic, el seguiment s’amplia als contactes directes d’aquestes persones. Aquest fet pot seguir ampliant el nombre de casos ja que es poden detectar positius també en persones asimptomàtiques que han estat en contacte amb els positius ja confirmats.

Seguiment mèdic

Des del Centre d’Atenció Primària de Begues es fa el seguiment de tots els casos. A diferència del brot de març i abril, actualment els positius es presenten en persones més joves, en la franja de 20, 30 i 40 anys. És per aquest motiu que cal fer especial incidència en el compliment de les mesures de prevenció en les persones més joves.

Des del CAP s’insisteix en la necessitat que totes les persones que presenten símptomes, han estat diagnosticades com a positiu o estan a l’espera de resultat de la prova han de complir estricte aïllament domiciliari, per tal de reduir l’expansió comunitària.

Noves actuacions preventives

L’Ajuntament de Begues ha acordat avui la reactivació del servei de desinfecció intensiva en zones clau de la via pública, en línia amb el que es va estar realitzant durant els mesos d’abril, març i juny.

La Policia Local, que manté el seu patrullatge a l’espai públic, està intensificant el control del compliment estricte de les mesures de prevenció dictades, així com l’aplicació de les sancions pertinents en cas d’incompliment.

Des del consistori es farà arribar avui també una carta a comerços i establiments de restauració instant-los a no abaixar la guàrdia en l’aplicació de les mesures preventives i d’higiene, així com a fer complir l’estricte compliment de les mesures als seus clients.

Reduir contactes socials, la clau

La clau per aturar l’expansió comunitària del virus a Begues passa per reduir els contactes directes fora del nucli habitual. En la gran majoria dels casos es detecta la coincidència de trobades familiars recents i l’augment de la mobilitat amb poblacions de l’entorn, especialment de la regió metropolitana. Per aquest motiu, l‘Ajuntament de Begues torna a fer una crida a reduir al màxim la mobilitat i, especialment, els contactes directes amb nuclis familiars diferents a l’habitual.

Darrera actualització: 06.08.2020 | 12:24