Begues augmentarà la xarxa wifi pública gràcies a un programa de la Comissió Europea

Dimecres, 12 de desembre de 2018 a les 09:00

El municipi ha estat una de les 44 poblacions catalanes escollides dins aquesta iniciativa europea per promoure l'accés de la ciutadania a internet des d'espais públics.

Begues és un dels 44 municipis catalans seleccionats per al programa de la Comissió Europea WIFI4EU, una iniciativa que vol oferir a la ciutadania accessos de qualitat a internet a través de la xarxa wifi instal·lada en espais públics. Es tracta d'un reconeixement a la tasca que es realitza a Begues en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

I és que Begues ja disposa d'una xarxa pública wifi amb punts de connexió a equipaments com el Centre Cívic El Roure, el Petit Casal o Cal Pere Vell, entre altres. A pesar d'això, la normativa vigent no permet ampliar aquesta xarxa a altres zones del municipi o dotar-la de més amplada de banda, perquè la legislació no permet que una administració sigui competència de les empreses de telecomunicacions.

Gràcies al WIFI4EU, Begues rebrà 15.000 euros per a la instal·lació de punts d'accés a la xarxa pública d'internet a altres espais comuns com places, parcs, barris o qualsevol zona que es consideri de convivència ciutadana, de manera que es doni un impuls al projecte local de wifi i es pugui superar el marc legislatiu actual i poder créixer sense vulnerar les normatives vigents.

La iniciativa WIFI4EU ha atorgat 15.000 euros a 2.800 municipis europeus, dels quals 218 pertanyen a l'Estat espanyol. El pressupost de la Comissió Europea per a aquest projecte és de 120 milions d'euros entre aquest any i el 2020, els quals es destinaran a la instal·lació d'equips wifi d'última generació als centres de la vida pública dels municipis europeus.

Darrera actualització: 11.12.2018 | 18:36