Begues busca joves per viatjar a Hiroshima en una beca per al foment de la pau

Dijous, 20 de febrer de 2020 a les 09:00

La beca, convocada pel col·lectiu Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, permetrà que nou persones d'arreu del món realitzin un curs d'estiu a la universitat de la ciutat japonesa per a reflexionar sobre com construir una pau mundial duradora.

L'Ajuntament de Begues ha obert una convocatòria per a cercar tres persones de Begues d'entre 18 i 40 anys que vulguin participar en el curs Hiroshima and peace que tindrà lloc del 29 de juliol al 8 d'agost a la Universitat de la ciutat japonesa. La convocatòria de la beca la realitza l'entitat Mayors for Peace (Alcaldes i Alcaldesses per la Pau) de la qual Begues en forma part des del 2009.

Els tres joves beguetans esdevindrien semifinalistes de la convocatòria. En una segona fase, correspondrà al secretariat internacional de Mayors for Peace escollir les nou finalistes (tres japoneses i sis de la resta del món), les quals viatjaran fins a Hiroshima per aprofundir en el coneixement dels atacs atòmics de 1945, escoltar els testimonis de les persones que van patir-los i compartir reflexions sobre com construir una pau mundial duradora.

La beca cobreix el viatge, l'allotjament i les dietes durant el curs, així com la participació en totes les activitats incloses en el programa d'una activitat que coincidirà amb el 75è aniversari dels bombardejos a Hiroshima i Nagasaki.

Instància i treball en anglès

Les persones candidates han d'estar interessades en la cultura de pau, tenir el nivell B2 de llengua anglesa o superior i haver cursat, com a mínim, el primer any d'estudis universitaris, entre altres requisits.

Les sol·licituds s'han de presentar a l'OAC mitjançant una instància (que també es pot realitzar telemàticament) i un text en anglès amb les raons per les quals vol participar en el curs. La data límit per presentar les candidatures és el 2 de març.

Per a més informació, consulteu les bases de la beca Hiroshima and peace.

Darrera actualització: 19.02.2020 | 13:14