Begues celebra del 16 al 22 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat

Dimarts, 15 de setembre de 2020 a les 09:00

El dia 19 es convida la ciutadania a fer una pedalada per la xarxa de carrils bici del poble i a recollir el nou mapa de la xarxa pedalable de Begues, que incorpora els nous trams executats així com recomanacions de rutes i itineraris per descobrir el poble en bici. Durant la setmana, també es repartiran gratuïtament mascaretes reutilitzables entre les persones usuàries de la línia de bus 902.

Del 16 al 22 de setembre, Begues se suma a la celebració la Setmana Europea de la Mobilitat amb un seguit d'activitats que tenen per objectiu reivindicar les alternatives de mobilitat sostenible en contraposició d'un sistema de transport només basat en el vehicle privat i més contaminant.

Així, a les xarxes socials de l'Ajuntament de Begues es difondran diàriament diferents missatges i recursos per fomentar els hàbits de la mobilitat segura i sostenible entre la ciutadania.

A més, a finals d'aquesta setmana també es distribuiran gratuïtament mascaretes reutilitzables entre les persones usuàries de la línia de bus 902 entre Begues i Gavà. Les mascaretes s'emmarquen en una campanya conjunta impulsada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) al conjunt de municipis de la regió.

El repartiment de les mascaretes es farà en parades d'autobús de Begues (dijous, de 10 a 12 h en les parades sentit sud i divendres a les mateixes hores en sentit nord) i també es podran trobar dissabte a la carpa informativa que l'Ajuntament muntarà dissabte davant de Cal Pere Vell.

Precisament dissabte es convida tota la ciutadania a participar d'una pedalada al llarg del matí. Entre les 10.00 i les 13.00h (per a evitar aglomeracions), tothom qui ho vulgui està convidat a recórrer en bicicleta la xarxa de carrils bici de Begues, i conèixer el darrer tram de la xarxa pedalable que s'ha incorporat, que connecta el Camí Ral amb Begues Parc.

En la carpa informativa també es podrà aconseguir un mapa de la xarxa pedalable del municipi i es podran fer fotos per penjar a les xarxes socials amb l'etiqueta #begues i deixar així constància de la participació en aquest esdeveniment.

Carta Internacional per Caminar

Finalment, l'Ajuntament de Begues realitzarà els tràmits per a oficialitzar l'adhesió del municipi a la Carta Internacional pel Caminar, una declaració de principis i estratègies amb la qual s'estableix el compromís de treballar per un municipi on es pugui caminar de forma segura i gaudir d'una bona qualitat d'espais públics a qualsevol lloc i moment.

La Carta, impulsada per l'entitat benèfica internacional Walk21, identifica les necessitats dels vianants i proporciona un marc comú per reorientar les polítiques actuals, les seves activitats i relacions per crear una cultura on la gent esculli caminar, tot desenvolupant accions concretes de millora per a cada principi estratègic.

Darrera actualització: 15.09.2020 | 12:32