Begues celebrarà un any més el Dia Internacional de les Dones

Dimarts, 2 de març de 2021 a les 09:00

El municipi commemorarà el 8M amb una sèrie d'actes que defugen les aglomeracions per tal de reduir el risc de contagis de covid-19.

Malgrat les restriccions provocades per les mesures anticovid, Begues celebrarà un any més el Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març. Per a l'edició d'enguany s'han organitzat una sèrie d'activitats que defugen les aglomeracions.

Així, del 4 al 15 de març, a la Biblioteca La Ginesta es prepararà un racó especial amb llibres, contes i audiovisuals sobre l'empoderament de la dona i el seu paper protagonista a la societat. Els diferents productes estaran a disposició de les persones usuàries de la biblioteca a través del servei de préstec.

A partir de divendres, tothom qui ho desitgi podrà aconseguir també la polsera del Dia Internacional de les Dones, que es distribuiran de forma gratuïta als punts d'atenció ciutadana de l'Ajuntament, l'OAC, la Biblioteca i la Piscina Municipal.

També es convida la ciutadania a fer-se una fotografia amb la polsera i compartir-la a les xarxes socials, amb l'etiqueta #Begues, acompanyant-la d'un missatge commemoratiu o reivindicatiu de la jornada.

Dilluns, lectura del manifest

Per altra banda, el mateix 8 de març, a les 12 h, hi haurà la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, que enguany porta per lema Dones líders: per un futur igualitari en el món de la covid-19.

El mateix dilluns, a les 18 h, s'estrenarà a les xarxes socials municipals la sèrie d'entrevistes divulgatives #NoEstàsSola. Es tracta d'un seguit de video-entrevistes que tenen per objectiu donar a conèixer els recursos d'atenció a les víctimes de violència de gènere que presta l'Ajuntament de Begues i, alhora, compartir punts de vista de professionals de diferents àmbits vinculats a la prevenció, detecció i atenció a les víctimes.

Ràdio Begues prepara també un programa especial del 'Begues viu', dedicat al Dia Internacional de les Dones. En aquest espai diverses dones beguetanes compartiran reflexions sobre el paper de les dones a la societat actual.

Darrera actualització: 02.03.2021 | 00:23