Begues commemora el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 09:00

El gruix d'actes se celebraran aquest cap de setmana, i dilluns es llegirà el manifest institucional, a les 12h, a la plaça de l'Ajuntament.

Begues se suma, un any més, als actes de commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, que se celebra oficialment el 25 de novembre (25N). El municipi ha programat tota una sèrie d'activitats de conscienciació sobre aquesta xacra social (amb sis dones mortes a Catalunya a mans de les seves parelles, segons les darreres estadístiques).

Els actes relacionats amb el 25N a Begues van començar divendres passat, quan a l'Escola Sant Cristòfor es va celebrar una xerrada sobre els estereotips de gènere que es va impartit tant als pares i mares com a l'alumnat del centre.

El gruix dels actes tindran lloc aquest cap de setmana. Així, divendres el Teatre El Goula acollirà el lliurament de premis del concurs per a adolescents Quan l'amor fa mal, en el qual s'intenta conscienciar els joves dels perills de les actituds masclistes. L'acte se celebrarà a partir de dos quarts d'onze del matí.

A les set de la tarda del mateix divendres, a la Biblioteca La Ginesta s'interpretarà el conte per a adults Sí, però no exactament, a càrrec de Sandra Rossi. Abans, a la plaça de l'U d'Octubre del 2017 la colla castellera dels Encantats de Begues aixecarà un pilar. A més, durant tot el dia i també durant tot dilluns, al CAP Pou Torre hi haurà una taula informativa sobre la violència de gènere.

Dissabte, al Petit Casal s'impartirà un taller gratuït sobre sexisme a la publicitat. L'activitat, que començarà a dos quarts d'onze del matí, anirà a càrrec d'Aroa Talavera, psicoterapeuta, psicodinàmica, facilitadora de grups i especialistes en perspectiva de gènere.

Dilluns, a banda de la taula informativa al CAP Pou Torre, a les dotze del migdia es llegirà el manifest institucional del 25N, a la plaça de l'Ajuntament. Dijous de la setmana vinent, 29 de novembre, el beguetà i divulgador de la ciència Ignasi Llorente oferirà una xerrada sobre les dones científiques. Serà a la Biblioteca La Ginesta a les set de la tarda.

Finalment, dissabte, 1 de desembre, l'Escola Sant Cristòfor acollirà un taller gratuït de defensa personal que serà impartit per Ramon Mañé, instructor de diversos sistemes de defensa personal. Es faran dos torns: de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Les places són limitades i cal inscripció a crespona@begues.cat abans del 29 de novembre.

Darrera actualització: 19.11.2018 | 13:51

Imatges

Cartell 25N