Begues dona suport al Dia Mundial contra el Càncer

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 09:00

Tot i que la pandèmia obliga a no realitzar cap activitat presencial col·lectiva a Begues, el municipi se solidaritza amb totes les persones afectades per aquesta malaltia.

Avui, 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial contra el Càncer. A causa de la pandèmia de covid-19, enguany no hi haurà actes a Begues. Però des del municipi es vol refermar la solidaritat i la lluita contra aquesta malaltia que afecta 40.000 persones l'any, segons el Pla Director d'Oncologia de Catalunya amb dades de 2018.

El Dia Mundial contra el Càncer és promogut des de l'any 2000 per la Unió Internacional Contra el Càncer amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut, amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre la malaltia, especialment en l'àmbit de la prevenció com el foment d'estil de vida saludables, la detecció precoç, la generalització dels tractaments i la qualitat de vida per a pacients i famílies.

El lema del Dia Mundial contra el Càncer és Jo sóc i vaig a amb la intenció d'apel·lar al compromís de tothom per a la lluita contra la malaltia. Begues ha demostrat cada any el seu compromís amb les persones afectades, participant en les maratons de TV3 destinades a aquesta malaltia, així com d'altres accions específiques sobre el càncer de pell, el de mama, el colorectal o l'infantil.

Darrera actualització: 03.02.2021 | 19:58