Begues entra dilluns en la fase 2 de desconfinament

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 09:00

A partir de dilluns es relaxaran les mesures per sortir al carrer, tot i que els moviments encara estan restringits a la regió sanitària. També cal mantenir la distància de seguretat entre persones i portar mascareta si aquesta distància no es pot assegurar.

Tal com s'ha anunciat aquest divendres, Begues i la resta de la regió sanitària entraran dilluns en la fase 2 del desconfinament per la covid-19. A partir de la setmana vinent, doncs, ja no hi haurà límit horari per a les passejades, però les franges horàries de 10 a 12 h i de 19 a 20 h tenen ús preferent per a les persones majors de 70 anys.

Això sí, les sortides continuen restringides a dins de la regió sanitària i en trobades amb un màxim de 15 persones. Caldrà mantenir una distància de seguretat de dos metres i, si això no és possible, portar mascareta. Les persones menors de 14 anys hauran d'anar acompanyades d'una persona adulta.

Les trobades, a domicilis particulars o en l'espai públic, s'amplien a 15 persones sempre que es pugui mantenir una distància de seguretat. En el cas de l'espai públic continua sent obligatori portar mascareta per a les persones majors de 6 anys.

Pel que fa a l'esport, es pot practicar a qualsevol hora del dia i a qualsevol espai obert de la mateixa regió sanitària evitant les franges entre les 10 i les 12 h i les 19 i les 20 h, reservades preferentment a les persones majors de 70 anys. També es pot anar a les instal·lacions esportives, amb cita prèvia. Precisament en aquest sentit, la Piscina Municipal reobrirà portes aquest dilluns; això sí, únicament de moment els seus espais exteriors, de 09.00 a 21.30h. Així les coses, a partir de dilluns ja es podrà fer ús de les piscines descobertes, les pistes de tenis, el frontó i la pista de pàdel. A més, també es programaran activitats dirigides a l'exterior. Per fer ús de les instal·lacions, que funcionaran amb limitació d'aforament, caldrà reserva prèvia a través de l'app 'Mi Club Online'. Actualment s'està treballant en la definició d'horaris d'activitats i l'actualització de calendari de l'app (informarem de tots els detalls i condicions d'ús en una propera informació).

Activitat comercial

La nova fase implica canvis també per a bars i restaurants. Així doncs, a partir de dilluns es reprèn la possibilitat de consumir productes a l'interior dels locals. Això sí, a un 40% del seu aforament i garantint la mesures de distanciament i higiene. LEs terrasses contnuaran funcionant com fins ara. Pel que fa a la resta de comerços minoristes, el seu aforament permès s'amplia també fins al 40% del total.

Podeu consultar en aquest enllaç web les respostes als principals dubtes relacionats amb aquesta fase 2.

Darrera actualització: 05.06.2020 | 19:12