Begues es prepara per a un Sant Jordi confinat

Dimarts, 21 d'abril de 2020 a les 09:00

Les xarxes socials es converteixen en el canal de comunicació principal per compartir activitats relacionades amb Sant Jordi i substituir així les tradicionals parades de llibres i roses que aquest any no hi seran a causa de l'alerta sanitària pel coronavirus.

L’alerta sanitària a causa del coronavirus obligarà a celebrar la diada de Sant Jordi d’una forma atípica, ja que aquest 23 d'abril no hi haurà parades de llibres i roses pels carrers de Begues el 23. No obstant això, tant l’Ajuntament com diverses entitats del municipi han preparat una sèrie d’actes per celebrar un Sant Jordi virtual.

Així, des del consistori fem una crida a la ciutadania perquè comparteixi a les xarxes socials els seus escrits, poemes, recomanacions de llibres, dibuixos, declaracions d’amor o d’ànims en vídeo, de forma individual o familiar i sempre amb l’etiqueta #SantJordiBegues.

A més, Ràdio Begues oferirà una programació especial des d’avui dimarts i fins dijous, diada de Sant Jordi. Es tracta de tres programes del Begues viu conduits per Nil Muñoz i enregistrats des del confinament, amb la poesia del col·lectiu Una Font de Poemes com a protagonista, i també per saber com passen les entitats del municipi aquest Sant Jordi confinat.

Les xarxes socials del Centre Cívic El Roure publicaran cada dia d’aquesta setmana una sèrie de poemes per fer més amena aquesta diada atípica, mentre que les xarxes de la Biblioteca La Ginesta publicaran video-recomanacions de lectures del seu catàleg digital, accessibles per a tothom.

Entitats i col·lectius del poble també celebraran Sant Jordi virtual amb propostes pròpies. La Coral Montau i Una Font de Poemes preparen una acció de celebració com a substitut de l’acte poeticomusical que s’havia de realitzar el 18 d’abril.

Finalment, cal remarcar que des de la Comissió de la Gent Gran s’està preparant una sorpresa adreçada als infants de Begues, que es donarà a conèixer la mateixa diada de Sant Jordi. Per als infants també hi haurà diverses activitats preparades des dels centres escolars del municipi, que estan treballant aquest eix temàtic aquests dies en el marc dels seus recursos d'aprenentatge a distància.

Darrera actualització: 20.04.2020 | 13:23