Begues es prepara per a una revetlla de Sant Joan segura

Dijous, 20 de juny de 2019 a les 09:00

Al municipi s'han programat diverses activitats des de divendres i fins diumenge, quan s'encendran les fogueres.

La nit de diumenge a dilluns se celebrarà la revetlla de Sant Joan. Els actes, però, començaran divendres amb un sopar de bruixes amb carmanyola a les 20 h on també es ballaran danses a càrrec de Ramon Cardona.

Dissabte al matí s'organitzarà la tradicional recollida d'herbes remeieres a partir de les 9 h. El punt de trobada serà al passeig de l'Església, el mateix escenari on, a les 11 h, s'impartirà un taller de rams d'herbes remeieres i d'escombres de bruixes.

Els actes de diumenge començaran a les vuit del vespre amb la rebuda de la Flama del Canigó a càrrec de diverses entitats del municipi. Després de l'encesa del peveter, es llegirà el manifest d'Òmnium Cultural i es realitzarà un recital de poesia a càrrec de la Font de Poemes.

A les nou del vespre, la plaça de l'Ateneu serà l'escenari del sopar popular i, a un quart de dotze de la nit, tindrà lloc la dansa de bruixes i el beuratge màgic de les bruixes i bruixots de Begues. També s'encendran les fogueres amb la Flama del Canigó. Tot seguit, a la mitjanit, el grup Zenit amenitzarà la revetlla de Sant Joan amb un ball al passeig de l'Església on també hi haurà coca de Sant Joan.

I per als qui vulguin allargar la festa fins a l'alba, a la una de la matinada començarà a les instal·lacions esportives una discomòbil on també es podrà degustar la coca de Sant Joan.

Consells de la Generalitat per a una revetlla segura

Cal recordar que des del Departament d'Interior de la Generalitat s'han donat una sèrie de consells per gaudir d'una revetlla amb precaució i seguretat tant en l'ús dels petards com en l'encesa de les fogueres.

Darrera actualització: 19.06.2019 | 18:35