Begues homenatja dissabte el poeta Carles Hac Mor

L'acte, que tindrà lloc a l'Escorxador a les 18h, consistirà en la presentació d'un llibre d'obres pictòriques basades en poemes de l'artista lleidatà, així com en la lectura d'aquests poemes i amb la música del guitarrista Arturo Blasco.

L'Escorxador serà dissabte l'escenari d'un recital poètic-musical d'homenatge a l'escriptor lleidatà Carles Hac Mor. L'acte, que començarà a les sis de la tarda, consistirà en la presentació del llibre sobre pintures inspirades en la seva obra, editat per Brancal d'Art, i en la lectura d'alguns dels seus poemes.

A Carles Hac Mor. En l'esdevenidor paraparèmic de Carles Hac Mor és el títol de l'acte i del llibre concebut per Jordi Aligué, director artístic del Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa i editor de Brancal d'Art, qui va demanar a una sèrie d'artistes obres pictòriques basades en poemes d'Hac Mor.

El resultat ha estat plasmat en el llibre que es presentarà dissabte en un recital al qual es preveu l'assistència de l'escriptora Ester Xargay, vídua d'Hac Mor, qui llegirà poemes del seu marit, igual que el mateix Aligué o membres d'Una Font de Poemes. El guitarrista Arturo Blasco amenitzarà l'acte mentre es projecten imatges dels quadres.

Presentat a l'Alguer

El projecte es va presentar i exposar a finals d'agost a l'Alguer, durant la visita que una delegació de Begues va realitzar a aquesta ciutat italiana convidada per la Diputació de Barcelona en el marc de la col·laboració habitual entre aquesta entitat i l'Obra Cultural de l'Alguer. L'any vinent és previst que es pugui veure a Vallgrassa.

Carles Hac Mor, va ser un artista polifacètic, creador de gèneres propis, editor de revistes d'art, guionista, articulista, autor de teatre, assaig, novel·la i, sobretot, poesia. També va crear peces d'art en vídeo i va fer d'actor. Va obtenir el Premi Espais a la Crítica d'Art 1988 i el Premi Joan Fuster d'assaig de 1998.

Dimecres, 14 de novembre de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 14.11.2018 | 12:21

Imatges

Cartell Carles Hac Mor