Begues, municipi adherit a la campanya 'Casa nostra, casa vostra'

El Ple Municipal de març va aprovar una moció d'adhesió a aquesta campanya de suport als refugiats que fugen de la guerra a Síria. Begues ja s'havia vinculat des de febrer a les diferents accions impulsades per la campanya.

La campanya 'Casa nostra, casa vostra' és una iniciativa que vol denunciar la situació que pateixen les persones refugiades i migrants que fugen de la guerra, especialment a Síria. La intenció de la campanya és la de sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania per demanar polítiques d'acollida reals i efectives a les institucions sota el lema Volem acollir. D'aquesta manera es promou la participació activa en les accions de suport als refugiats, alhora que es convida la ciutadania a signar el manifest de la campanya que es va fer públic amb motiu de la manifestació que es va organitzar a Barcelona el 18 de febrer sota el lema Volem acollir. Ja aquell mes l'Ajuntament de Begues, havia participat de les accions de promoció de la campanya en col·laboració amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i la Diputació de Barcelona.

L'adhesió se suma a d'altres accions de l'Ajuntament de Begues a favor de les persones refugiades. Així, el 2015 l'Ajuntament va crear una llista de persones voluntàries per acollir o ajudar els refugiats, i l'any passat el consistori es va unir al Programa Català de Refugi creat per la Generalitat. A més, Begues forma part del Servei d'Acollida a Persones Immigrades, una acció de suport als municipis de menys de 20.000 habitants del Baix Llobregat. Recentment també s'han impulsat activitats de divulgació com la iniciativa Tenim Drets, teixim Llibertats.

La formalització de l'adhesió de l'Ajuntament de Begues a la campanya 'Casa nostra, casa vostra' es va acordar en el ple municipal de març amb els vots favorables de CDC, GdeB, TXB, ERC i EB-ICV, formacions que van presentar conjuntament la moció favorable a l'adhesió. El PP, tot i mostrar el seu suport, va votar-hi en contra perquè no estava d'acord amb l'apartat de la moció que reclama el traspàs de les competències d'acollida per part de l'estat a la Generalitat.
 

Dilluns, 10 d'abril de 2017 a les 09:00
Darrera actualització: 06.04.2017 | 14:06