Begues no avançarà de tram de desescalada aquest dilluns

Divendres, 4 de desembre de 2020 a les 09:00

El govern català decideix mantenir almenys durant 15 dies més les mesures anticovid actualment en vigor a tot Catalunya a causa principalment de l'augment de la velocitat de contagi per sobre del 0,9.

Begues no avançarà de tram de desescalada aquest dilluns. El Procicat va proposar ahir dijous mantenir tot Catalunya en el tram 1 i, per tant, es mantindran vigents les mesures anticovid actuals durant almenys 15 dies més.

La causa de la decisió de continuar en el tram 2 és l'increment dels indicadors de covid-19 que s'està registrant a tot el país en els últims dies. Així, la velocitat de contagi (Rt) és superior a 0,9, el mínim marcat pel govern català per avançar de tram.

A més, segons la Generalitat també s'han alentit altres paràmetres com la caiguda del nombre de casos de contagi, la reducció de l'activitat assistencial en hospitalització i UCI o la incidència acumulada en els darrers 14 dies.

Per tant, continuarà el confinament perimetral de Catalunya, el municipal durant els caps de setmana (de les 6 h de divendres a les 6 h de dilluns), i el tancament nocturn a partir de les de 22 h i fins a les 6 h. Els comerços i els equipaments culturals i esportius mantindran l'aforament.

No obstant això, el pla de Nadal del govern català continua intacte. És a dir, que es relaxarà el confinament nocturn la nit de Nadal i la de Cap d'Any, el qual començarà a les 1.30 h. La nit de Reis, es retardarà fins a les 23 h. Les reunions no podran passar de 10 persones.

Darrera actualització: 04.12.2020 | 08:22