Begues obre els braços aquest cap de setmana als poemes de Blas de Otero

Als carrers del barri del Raval es llegiran versos del poeta biscaí i s'impartirà una conferència sobre Blas de Otero a la plaça del barri. També hi haurà castells, havaneres i la inauguració d'una exposició de tribut al poeta que es podrà veure a Vallgrassa fins a finals d'any.

Begues organitza aquest cap de setmana una sèrie d'actes d'homenatge al poeta basc Blas de Otero amb motiu de la inauguració al Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa de l'exposició col·lectiva de tribut al poeta. La mostra es va estrenar al maig a Orozko (municipi natal de la mare d'Otero i on ell passava els estius de joventut) amb la presència d'una delegació beguetana.

Així, als actes d'aquest cap de setmana a Begues assistirà una delegació d'Orozko. Les activitats començaran a dos quarts d'onze del matí de dissabte amb una visita a la Pleta, l'edifici modernista que acull l'Oficina del Parc del Garraf. Posteriorment, a les dotze del migdia a Vallgrassa, s'inaugurarà oficialment l'exposició Me queda la mirada i en la qual participen una vintena d'artistes bascos i catalans, entre els quals Jordi Aligué, director artístic de Vallgrassa.

La mostra és un tribut visual en el qual els artistes han realitzat una sèrie de pintures basades en poemes de Blas de Otero. Es tracta d'una iniciativa de Vallgrassa i de les diputacions de Biscaia i Barcelona i la col·laboració de la Fundación Blas de Otero que es va inaugurar al maig a Orozko i que posteriorment ha passat per Bilbao abans d'aterrar a Begues.

Poemes, havaneres i castells

A les sis de la tarda hi haurà una caminada poètica pel barri del Raval de Begues en la qual es llegiran versos del poeta basc gràcies a la col·laboració d'Una Font de Poemes i del veïnat. Tot seguit, a la plaça del Raval, Ibon Arbaiza, director de la Fundación Blas de Otero, impartirà una conferència sobre el poeta biscaí.

Els actes de dissabte finalitzaran amb un concert d'havaneres a càrrec de Garbes i Rostolls al Mur, a partir de les deu de la nit. I diumenge, la colla castellera dels Encantats de Begues oferiran una actuació en homenatge a Blas de Otero a partir de la una de la tarda al passeig de l'Església.

Blas de Otero Muñoz va néixer a Bilbao el 1916. Va escriure poemes en castellà i amb una temàtica compromesa amb la societat espanyola del seu moment oposada al franquisme. Va rebre el Premi de la Crítica de Poesía en llengua castellana l'any 1959. Va morir a Majadahonda el 1979 a causa d'una embòlia pulmonar pocs mesos després de complir els 63 anys.