Begues organitza un Dictat Popular Català per celebrar l'Any Pompeu Fabra

Dimarts, 9 d'octubre de 2018 a les 09:00

L'activitat tindrà lloc el 26 d'octubre al Teatre El Goula a les 18.30h. Les inscripcions s'hauran de formalitzar a partir del 22 d'octubre al Centre Cívic El Roure.

L’Ajuntament de Begues ha organitzat per al 26 d’octubre el primer Dictat Popular Català, una activitat que s’emmarca dins l’Any Pompeu Fabra per commemorar els 150 anys del naixement del filòleg català. L’acte tindrà lloc a partir de dos quarts de set de la tarda al Teatre El Goula.

Les inscripcions, que seran gratuïtes, es podran formalitzar a partir del 22 d’octubre al Centre Cívic El Roure, tot i que també es podrà fer el mateix dia del Dictat.

Per a participar en el Dictat, que compta amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i la Biblioteca La Ginesta, cal ser major de 16 anys i no ser professional de la llengua catalana. Caldrà un mínim de 15 persones inscrites en la categoria general per tirar endavant el Dictat.

El text que es dictarà serà un fragment d’un llibre de Manuel de Pedrolo. En cas d’empat entre els participants, hi haurà una desena de paraules que serviran per determinar les persones guanyadores. El text serà dictat amb els signes de puntuació, per tal de posar l'èmfasi en l'ortografia.

Lliurament de premis, el 7 de novembre

El lliurament de premis serà el 7 de novembre en un acte obert al Teatre El Goula, quan es donaran els noms dels quatre guanyadors. En total hi haurà sis premis: el primer classificat obtindrà 500 euros, 300 el segon i 200 el tercer. Totes tres persones premiades podran gaudir també d’una ruta Pompeu Fabra per Barcelona per a dues persones.

També dos premis especials de 200 euros cadascun per a un alumne dels Cursos de Català per a Adults de Begues i per a la categoria jove del Dictat (d’entre 16 i 18 anys). I també hi haurà un premi a la participació, el qual serà assignat aleatòriament entre els participants. Consistirà en un val de 50 euros per gastar en un dels comerços del municipi que l’afortunat decideixi. Es farà mitjançant sorteig i té validesa d’un mes.

Consulteu les bases del Dictat Popular Català de Begues

Darrera actualització: 09.10.2018 | 12:45