Begues s'adhereix a l'Acord metropolità cap al Residu Zero

Dimarts, 12 de març de 2019 a les 09:00

Aquest pacte de societat, subscrit per l'AMB, l'Agència de Residus de Catalunya i els 36 municipis metropolitans, estableix la individualització de les recollides comercial i domèstica a tota la metròpoli pel 2025, amb un sistema de pagament basat en els residus que cadascú genera.

Begues s’ha unit a l’Acord metropolità cap al Residu Zero. El document, signat el 26 de febrer pels 36 ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) vol ser un pacte per elevar fins al 55% el reciclatge al 2025, segons normatives de la Unió Europea.

Per assolir aquesta fita, l’Acord proposa una sèrie de canvis des dels domicilis i els comerços (que és on es generen els residus) fins a les plantes de tractament i les incineradores. Així, entre les mesures que l'acord posa damunt la taula, hi ha accions com la recollida a domicili de les escombraries o la identificació amb xips de les bosses de residus, entre altres mètodes.

Begues, amb part dels deures fets

Begues ja és un dels sis municipis de l’AMB que compleixen amb l’objectiu de la Unió Europea per a l’any 2020 de fer una separació de la brossa superior al 50%. Tot i l’augment gradual de població que el municipi ha experimentat en els darrers anys, els índexs de generació de residus per habitant han anat baixant, a l’hora que augmentava exponencialment els nivells de recollida segregada per fraccions.

Tot i els bons resultats, es vol seguir millorant. En aquest sentit, aquest any s’ha posat en marxa la campanya ‘Fem-ho Bé... amb bé de Begues’, amb l’objectiu d’avançar en majors nivells de millora en la gestió del residus. A més, s’està estudiant la implantació de la recollida porta a porta. De fet, fins a finals de mes es troba en marxa una enquesta per conèixer els d'hàbits ciutadans a l'hora d'afrontar el reciclatge i la gestió dels residus familiars.

Darrera actualització: 11.03.2019 | 20:03