Begues s'integrarà a la zona tarifària 1 a partir de l'1 de gener del 2019

La mesura significarà la incorporació de Begues al conjunt de polítiques unificades de transport públic de l'àmbit metropolità, amb el conseqüent abaratiment dels preus del viatge per a la ciutadania de Begues.

A partir de l’1 de gener del 2019, Begues s’integrarà plenament a la zona tarifària 1 del transport públic metropolità, igual que ho faran 17 municipis més de la segona corona o zona tarifària 2. Això significarà, entre d'altres beneficis, un abaratiment del cost dels transport públic per a la ciutadania beguetana.

Així, per exemple, una targeta T-10 costa ara a Begues, encara a la zona 2, 20,10 euros. Amb la integració a la zona 1 costaria 10,20 euros. I el mateix passarà amb la T-Mes, la qual costa ara a la ciutadania de Begues 72,70 euros, mentre que a partir de l’any vinent passaria a costar 54 euros.

Una reclamació que ve de lluny

La voluntat de Begues de formar part de la zona tarifària 1 fa temps que es treballa de forma conjunta amb els altres 17 municipis metropolitans. Al llarg del present mandat municipal han sigut diverses les accions que s'han dut a terme, individualment des de Begues o de forma conjunta amb la resta de municipis. La decisió final, però, depèn de les administracions supramunicipals, i és en el si dels òrgans de govern d'aquestes administracions on s'han realitzat les darreres negociacions.

L’acord final es va gestar la setmana passada, en una reunió amb el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda. La mesura està pendent ara de ser ratificada definitivament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per qüestions de finançament.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, s'ha mostrat satisfeta de la feina feta i ha manifestat que "ens vam comprometre amb la ciutadania a defensar aquesta demanda de forma activa per mirar d'arribar a una solució satisfactòria. La solució arriba uns mesos més tard del que ens hagués agradat, però dins de l'actual mandat municipal, que és el compromís que havíem adquirit".

Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 15.10.2018 | 17:38