Begues s'uneix al front comú dels ajuntaments catalans per donar una resposta conjunta a les reclamacions d'Endesa

Dijous, 5 de setembre de 2019 a les 12:00

La companyia elèctrica ha enviat una carta als consistoris catalans reclamant la meitat del deute de les famílies víctimes de pobresa energètica en els seus municipis. Begues no s'escapa d'aquesta mesura de pressió de la companyia, que amenaça amb tallar el subministrament a les llars afectades a partir de l'1 d'octubre. 

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va assistir ahir a la trobada de 150 d'alcaldes i alcaldesses de la demarcació de Barcelona convocades per la Diputació. L'objectiu era el de donar una resposta coordinada i conjunta a les reclamacions que els ajuntaments han rebut d'Endesa en relació al deute de les famílies en situació de pobresa energètica. Durant els darrers dies, l'alcaldessa també ha mantingut contactes amb representants de la Generalitat i d'entitats municipalistes, amb l'objectiu de dibuixar un pla d'actuació conjunt. 

Cal recordar que durant l'estiu, la companyia elèctrica va enviar una carta a 250 ajuntaments catalans (entre ells, el de Begues) en la que s'instava els consistoris a pagar la meitat d'aquest deute abans de l'1 d'octubre i que a Begues puja fins als 21.461,48 euros. En cas contrari, el subministrament serà tallat.

En la reunió d'aquest dimecres es va concloure que els ajuntaments no han de pagar aquest deute perquè els empara la Llei de pobresa energètica aprovada pel Parlament de Catalunya el 29 de juliol de 2015, la qual estableix el principi de precaució i assegura el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat a les persones i unitats familiars en situació en risc d’exclusió social, evitant el tall d’aquets subministraments.

També es va demanar la creació d'una taula de diàleg entre les administracions i la companyia elèctrica que hauria de finalitzar amb la signatura d'un conveni que protegeixi les famílies més vulnerables.

Darrera actualització: 05.09.2019 | 11:52