El Projecte Xarxes fa una nova crida de persones voluntàries per a transcriure padrons antics de Begues

Dimecres, 13 de gener de 2021 a les 09:00

Les persones interessades en participar en el projecte Xarxes rebran una formació en línia el 20 de gener a les 19 h.

Es continuen buscant persones voluntàries de Begues per a participar en el projecte Xarxes que consisteix en la transcripció del padró municipal, una iniciativa del Centre de Visió per Computació i el Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB.

L'objectiu del projecte Xarxes és el de construir digitalment una xarxa social històrica de la població del Baix Llobregat, projecte en el qual s'alien la innovació tecnològica, la col·laboració ciutadana, la demografia i els documents d'arxiu.

Les persones interessades a participar en el projecte rebran una formació gratuïta i en línia el 20 de gener, a les 19 h, a càrrec de les institucions impulsores de Xarxes. Posteriorment, les persones implicades podran treballar des d'on vulguin i quan vulguin.

Només cal un ordinador i connexió internet

La feina de transcripció dels padrons es realitza amb una aplicació informàtica amb connexió a la xarxa i que usa tecnologia de visió per ordinador. No calen coneixements previs o gaire tècnics, i només es requereix ser del municipi i tenir un coneixement ampli dels cognoms habituals.

Les persones interessades a participar-hi han d'enviar un correu a begues@begues.cat indicant el nom complet. Per a més informació, cal posar-se en contacte amb l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (acbaixllobregat.cultura@gencat.cat - 936 666 703).

El projecte Xarxes va començar l'any 2015 a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a través dels padrons de Sant Feliu de Llobregat i ha continuat a diferents municipis de la comarca com Begues, Torrelles, Molins de Rei o Corbera, entre altres.

Darrera actualització: 12.01.2021 | 16:11