Celebrat el primer Ple municipal telemàtic de Begues

Divendres, 8 de maig de 2020 a les 09:00

La sessió va començar amb un sentit minut de silenci en record de les víctimes de la covid-19. La situació sanitària, econòmica i social generada per la pandèmia va marcar bona part del debat de la sessió, que ens deixa la imatge inèdita d’una sala de plens virtual dividida en finestres i amb intervencions a través de videoconferència.

 

La sessió va servir per aprovar de forma provisional la modificació puntual del Pla General d’Ordenació relativa als terrenys de l’avinguda Sitges, on es preveu la futura promoció d’habitatge públic. Es tracta dels tràmits urbanístics inicials que permetran classificar com a sòl urbà consolidat els habitatges ja existents en aquest àmbit així com modificar l’ordenació de l’espai públic per tal de millorar la usabilitat de la zona verda que es preservarà, connectant-la al camí Ral. Alhora, el projecte permet incloure en l’actuació uns terrenys de propietat municipal situats al carrer Montseny, a mode de contraprestació de parcel·les amb qualificacions aptes per a la construcció d’habitatges assequibles.

El punt va rebre els vots favorables de Junts per Catalunya i la regidora Marta Roig, el vot en contra de Ciutadans i l’abstenció dels grups d’Esquerra Republicana, Partit dels Socialistes, la CUP i Begues en Comú. Podreu seguir les argumentacions i justificació de vot de cada formació a través del portal de reproduccions Videoacta quan la sessió passi a disposició pública en els propers dies. 

El plenari també va aprovar les bases del concurs de cartells d’una Festa Major diferent. Diferent perquè encara no es coneixen els termes en els quals es podrà dur a terme, si és que s’acaba desenvolupant. Però això no ha impedit que es vulgui mantenir viu aquest concurs, amb l’objectiu també d’incentivar la creació artística local i poder posar a disposició del sector la dotació econòmica del premi. En els propers dies s’ha de prendre la decisió de si es podrà dur a terme la Festa o en quines condicions, així com la difusió de les pròpies bases del concurs de cartells. L’aprovació es va fer amb els vots a favor de JxCAT, PSC, CUP, BEC i Marta Roig, i l’abstenció d’ERC i C’s.

La sessió plenària va estar plena de referències a l’actual situació generada per la pandèmia de la covid-19. Tots els grups municipals van tenir paraules d’agraïment cap a la tasca desenvolupada a nivell local, els equips de professionals i el voluntariat, així com un record cap a les víctimes. L’alcaldessa, Mercè Esteve, també va fer pública una primera estimació econòmica dels costos sobrevinguts durant els primers mesos de l’any, per la pandèmia, el temporal Glòria i les pluges de fa quinze dies. Una quantitat estimada que rondaria els 1,4 milions d’euros. 

La sessió també va aprovar dues mocions polítiques que desenvoluparem en una propera informació. 

Darrera actualització: 07.05.2020 | 14:54