Confinament a Begues els caps de setmana per frenar la covid-19

Divendres, 30 d'octubre de 2020 a les 09:00

Entre les noves mesures per frenar l'expansió de la pandèmia i que entren en vigor avui destaquen la suspensió total de les activitats esportives i culturals, la reducció de l'aforament dels establiments comercials i el tancament perimetral de Catalunya els pròxims 15 dies.

El Govern de la Generalitat ha anunciat noves mesures per aturar l'expansió de la covid-19. Entre elles destaquen el confinament municipal els propers dos caps de setmana (de les 6 h de divendres a les 6 h de dilluns) i el tancament perimetral de Catalunya en els pròxims 15 dies.

La mobilitat fora de Begues només es podrà trencar per anar a treballar o a estudiar, per tenir cura de persones amb dependència, o per emergències i causes de força major.

Tot i això, tant demà com diumenge (diada de Tots Sants) es permetrà sortir de Begues per visitar els cementiris, sempre que estiguin dins de la comarca del Baix Llobregat.

Per altra banda, cal recordar que continua en vigor el confinament nocturn des de les 22 a les 6 h. També continua en vigor la prohibició de trobades de grups de més de sis persones.

Aturada social

A més de la limitació a la mobilitat, el Govern català ha decidit una aturada social durant 15 dies per la qual s'anul·len les activitats esportives i culturals. Així, es tancarà la Zona Esportiva Municipal i la Piscina Municipal, mentre que la Biblioteca La Ginesta només tindrà actiu el servei de préstec.

També s'aturen totes les activitats extraescolars que es realitzen fora dels centres educatius. Els comerços hauran de reduir l'aforament al 30% i el sector de l'hostaleria continuarà tancat i només podrà servir per emportar. Això sí, l'horari de repartiment a domicili s'amplia fins a les 23 h.

Per a més informació, consulteu al Canal Salut.

Darrera actualització: 30.10.2020 | 07:47