Consell per a evitar els incendis forestals els dies de canícula

La Generalitat ofereix un llibret amb les actuacions necessàries per a evitar provocar foc al bosc però també sobre com actuar en cas d'incendi forestal.

Diumenge, 15 de juliol, comença oficialment la canícula, els dies de més calor de l'estiu. I l'augment de les temperatures va associat a un alt perill d'incendis. Per aquest motiu, els Bombers de Begues fa un parell de mesos que realitzen tasques de manteniment a les basses locals, com la de la Sentiu o la de les Planes, en prevenció que, en cas que sigui necessari, la Generalitat pugui activar l'Infocat, el pla d'emergències per incendis forestals.

La canícula, però, sembla que trigarà encara una mica a arribar. De fet, la Generalitat ja va desactivar dimecres, 11 de juliol, la primera alerta d'aquest estiu per onada de calor. A més, les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són que les temperatures baixin en els dies vinents a causa d'unes pluges esperades. Tot i això, des del govern català es recomana seguir una sèrie de consells per evitar provocar foc al bosc i protegir-se en cas d'incendi forestal.

En l'àmbit de la prevenció i en un municipi com Begues, és essencial mantenir una distància mínima de sis metres entre els arbres del jardí i tenir netes les franges de protecció perimetrals, a més de retirar la vegetació seca dels vials i les cunetes. També cal evitar cremar residus verds (cal portar-los a l'abocador o triturar-los) ni realitzar barbacoes. Finalment, també és recomanable tenir una mànega prou llarga per a envoltar la casa.

Pel que fa a la seguretat, cal allunyar-se del foc i, si això no fos possible, tanqueu-vos a casa i tapeu qualsevol obertura per evitar els fums i els gasos de l'incendi. També us heu de tapar la cara amb un mocador moll. Consulteu la documentació adjunta per a una informació molt més exhaustiva de com actuar per evitar foc al bosc o com procedir un cop s'han declarat les flames.

Divendres, 13 de juliol de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 12.07.2018 | 17:53