Continua oberta la campanya municipal de donacions al 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'

Dimecres, 26 d'agost de 2020 a les 09:00

Les aportacions individuals que es recullin se sumaran als 1.000 euros que ja ha aportat l'Ajuntament de Begues a la Fundació Esclerosi Múltiple.

Fins al 30 de setembre estan obertes les donacions a la campanya solidària creada per l'Ajuntament de Begues pel Mulla't per l'esclerosi múltiple, que cada any organitza la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). L'objectiu és sumar aportacions individuals als 1.000 euros que l'Ajuntament de Begues ja ha aportat enguany per a la investigació d'aquesta malaltia.

El Mulla't per l'esclerosi múltiple s'hauria d'haver celebrat el 12 de juliol a multitud de piscines catalanes, entre elles les de Begues, però la crisi sanitària de la covid-19 va obligar a fer una activitat en espais que poguessin garantir la seguretat dels i les banyistes però, sobretot, en l'àmbit virtual.

Així, la campanya compta amb un portal on diverses entitats creen les seves campanyes de donacions i també on es poden adquirir diversos productes de marxandatge com tovalloles, samarretes, necessers, bosses i ampolles, entre altres productes estampats amb la imatge d'enguany de la campanya.

A més, la campanya virtual té la música com a protagonista. El grup Gertrudis interpreta una cançó que sona de manera cacofònica i sense cap harmonia, de forma que es transmet la idea de distorsió que coincideix amb els símptomes de l'esclerosi múltiple. A mesura que les donacions augmenten, la música sona millor, igual que la vida de les persones afectades per la malaltia.

Segons dades de la FEM, a Catalunya hi ha unes 9.000 persones diagnosticades d'esclerosi múltiple, una afecció neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central (cervell, medul·la espinal i nervis). Estadísticament, ataca a més dones que a homes i l'edat mitjana del diagnòstic és cap als trenta anys.

Darrera actualització: 13.08.2020 | 15:26