Dissabte, 5 de desembre, cribratge a Begues per detectar persones asimptomàtiques de covid

Dimecres, 2 de desembre de 2020 a les 15:00

El cribratge, organitzat pel Departament de Salut, tindrà lloc al CAP Pou Torre des de les 8 fins a les 18.30 h de forma ininterrompuda.

Dissabte, 5 de desembre, es farà un cribratge a les persones de Begues majors de 16 anys i asimptomàtiques de covid-19. Serà al CAP Pou Torre de les 8 a les 18.30 h de forma ininterrompuda. L'objectiu és el d'aturar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La tècnica a utilitzar serà la PCR. El resultat es donarà al cap de 24 o 48 hores amb un SMS de l'Institut Català de la Salut (ICS) i també es trobarà a la plataforma La meva salut. No caldrà cita prèvia, si no que s'haurà de guardar cua respectant la distància interpersonal i amb la mascareta correctament col·locada.

Es demana la màxima participació en el cribratge per tal de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i, sense saber-ho, poden transmetre el virus a les persones del seu entorn.

Cal remarcar que les persones amb símptomes de covid, les identificades com a contactes d'una persona positiva o aquelles a qui se les hagi realitzat una prova de covid positiva en els darrers tres mesos no han d'anar al cribratge.

La mesura forma part dels cribratges intensius que el Departament de Salut està realitzant aquests dies a la Regió Sanitària Metropolitana Sud, i que compta amb la col·laboració de l'Institut Català de la Salut, dels ajuntaments de la Regió i del Servei de Vigilància Epidemiològica.

Darrera actualització: 02.12.2020 | 15:07