Dissabte, jornada de portes obertes a la cova de Can Sadurní

Dijous, 17 de gener de 2019 a les 09:00

L'activitat, organitzada pel CIPAG i l'Ajuntament, s'emmarca en els actes de la Festa Major de Begues. L'entitat també organitza regularment visites guiades al jaciment prehistòric i altres rutes pels entorns del massís del Garraf.

El Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG), en col·laboració amb l'Ajuntament de Begues, t'acosta el jaciment de la cova de Can Sadurní amb una jornada de portes obertes dissabte, 19 de gener, amb motiu de la Festa Major d’Hivern.

Les persones interessades a realitzar la visita, que tindrà lloc d’onze del matí a dotze del migdia, han de reservar plaça enviant un correu electrònic a covacansadurni@gmail.com. El punt de trobada és l'aparcament de la masia de Can Sadurní.

La cova de Can Sadurní és el primer habitatge conegut de Begues, amb presència humana documentada des de fa uns 11.000 anys, però encara queda bona part per excavar. Es tracta d'un dels jaciments prehistòrics més importants de Catalunya pel registre continuat i abundós que conté.

Més visites i rutes guiades

A banda de la jornada de portes obertes, el CIPAG organitza regularment unes visites guiades al jaciment. Són el primer diumenge i el tercer dissabte de cada mes i per cinc euros per persona. Per als menors de sis anys és gratuït. També cal reservar plaça a covacansadurni@gmail.com.

L’entitat també organitza la ruta del Ferret, un recorregut guiat de quatre quilòmetres que es realitza cada segon diumenge de mes. Per assistir a aquesta activitat, cal reservar plaça a covadecansadurni@gmail.com. El preu és de 10 euros (gratuït per a infants menors de 6 anys).

En aquest itinerari, de 12 parades, els visitants coneixeran tots i cada un dels components d’un carst geològic, al mateix temps que són introduïts en els aspectes econòmics i històrics de la població que vivia en un terreny càrstic com és el massís de Garraf.

Darrera actualització: 16.01.2019 | 10:53