Diumenge, la teva sang és més imprescindible que mai

Dimecres, 2 de setembre de 2020 a les 09:00

Les reserves del Banc de Sang actuals no poden fer front a la demanda provocada per les intervencions hospitalàries ajornades durant els mesos de confinament a causa de la covid-19.

Diumenge, 6 de setembre, et necessitem més que mai. Ens calen més donants de sang per fer front a les intervencions i als trasplantaments ajornats per culpa de la crisi sanitària del coronavirus. Així, diumenge podràs aportar la teva solidaritat a la unitat mòbil del Banc de Sang que trobaràs a l'Escorxador de 10 a 14 h (amb cita prèvia).

Segons informa el mateix Banc de Sang, durant els tres mesos de confinament el subministrament de sang als hospitals catalans va baixar un 14,7% respecte al 2019. Durant el juny i el juliol, en canvi, la sang enviada als centres mèdics s'ha incrementat un 4,3% respecte a l'any passat, però encara és insuficient per afrontar les intervencions ajornades.

Per aquest motiu demanem la teva ajuda. Però recorda que, a causa de les mesures de prevenció de la covid-19 encara vigents, per donar sang cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat/gencat i reservar hora. Pot donar sang qualsevol persona major de 18 anys, que pesi més de 50 quilos i que es trobi bé de salut. En cas d'haver patit la covid-19 cal esperar un mes per poder donar.

Darrera actualització: 01.09.2020 | 11:04

Imatges

Cartell donació de sang