El Departament d'Agricultura autoritza actuacions excepcionals de control de senglars en camps de cirerers

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 09:00

La Generalitat permetrà actuar amb mètodes de caça amb arma de foc en finques afectades per danys ocasionats per porcs senglars. L'actuació anirà a càrrec d'agents del Cos d’Agents Rurals o de caçadors del municipi, ja siguin membres de la societat de caçadors o propietaris amb llicència de caça vigent. El pla s'orienta a prevenir afectacions en els camps de cirerers, a poques setmanes d'iniciar la temporada de collita.

Degut a les restriccions imposades per l’Estat d’Alarma, els procediments habituals que permetien l’autorització excepcional de mesures de control d’espècies de la fauna cinegètica que causen danys a les explotacions agràries van quedar suspesos.

Davant l'alerta de productors agrícoles i ajuntaments i, a les portes de la campanya de recollida de cireres, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha rebut el vistiplau del Ministerio de Agricultura per autoritzar actuacions específiques per al control de la població de senglars.

Entre les mesures decretades, hi ha l'autorització per a desenvolupar un pla de control per aquells municipis on els conreus de cirerers poden patir majors danys per la presència de porcs senglars durant les properes setmanes. Es tracta dels municipis de Begues, Cervelló, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Torrelles de Llobregat i el Papiol, que és on es concentren els conreus de cirerers de les comarques de Barcelona. Les actuacions previstes permetran intervenir amb mètodes de caça amb arma de foc en les finques agrícoles per part d'agents del Cos d’Agents Rurals i de caçadors del municipi, ja siguin membres de la societat de caçadors o propietaris amb llicència de caça vigent.

Aquells productors afectats, han de contactar amb els Serveis Territorials del departament mitjançant correu electrònic a l'adreça cinegeticaipescabarcelona.agricultura@gencat.cat indicant les dades de contacte (nom i cognom, DNI, paratge i telèfon de contacte) per poder emetre l'autorització i organitzar les mesures necessàries en funció de la severitat i del risc de danys.

Darrera actualització: 29.04.2020 | 17:54