El Gran Recapte dels Aliments es reinventa per la covid-19

Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 09:00

El moviment solidari organitzat pels Bancs dels Aliments recollirà donacions econòmiques a través del seu web, les quals serviran per adquirir aliments de primera necessitat.

Al llarg d'aquesta setmana s'està celebrant a Begues i a la resta de Catalunya el Gran Recapte, la campanya que cada any per aquestes dates organitzen els quatre Bancs dels Aliments catalans que, gràcies en bona part a l'ajuda de persones voluntàries, aconsegueix aliments bàsics per a garantir el dret a l'alimentació de les persones en situació de vulnerabilitat.

Habitualment, la campanya consistia en la donació d'aquests aliments en supermercats, però en aquesta edició, la dotzena, això no serà possible a causa de la pandèmia de la covid-19. Malgrat tot, el moviment solidari no es rendeix i es reconverteix en una campanya virtual, amb donacions monetàries a través del web oficial del Gran Recapte.

A banda del web, als supermercats (com el Caprabo, Bonarea o Condis de Begues) es convidarà la ciutadania a fer donacions a l'hora de pagar a caixa, amb les quals s'adquiriran aliments bàsics de primera necessitat.

Aquest any, més que mai

El Gran Recapte d'enguany és un dels més importants dels darrers anys, ja que la incidència de la covid-19 ha fet créixer la demanda d'aliments per part de les entitats socials fins a un 40% més respecte a l'any passat, segons dades dels Bancs d'Aliments, a tot el país.

Aquestes mateixes dades indiquen que, des del març, quan es va declarar l'estat d'alarma, els Bancs d'Aliments han atès de mitjana mensual 262.000 persones a través de 636 entitats socials, i s'han distribuït més de 15 milions de quilos d'aliments amb un valor estimat de 35 milions d'euros.

Darrera actualització: 17.11.2020 | 13:47