El Guinyol presenta a la Blanquerna la col·laboració del seu taller d'art amb el Centre de les Arts de Vallgrassa

La presentació es realitzarà l'11 de novembre en el marc de la setzena edició de les Jornades Diàleg Escola-Universitat que organitza la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

La llar d'infants El Guinyol presentarà l'11 de novembre el projecte de col·laboració entre el seu taller d'art i el Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa. Serà en el marc de les Jornades Diàleg Escola-Universitat que, amb el títol 'El paper de les arts a l'escola', organitza la Facultat de Psicologia, Ciència de l'Educació i de l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Sota el lema 'Un recorregut d'art, de la llar d'infants al taller de l'artista', El Guinyol explicarà la col·laboració entre el seu taller d'art i 13 artistes del Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa que va cristal·litzar el darrer trimestre del 2014 en una exposició al Centre Cívic El Roure.

El taller d'art va néixer el curs 2009-2010 i s'ubica en una aula on treballen entre quatre i sis infants de fins a 3 anys. Les propostes sempre són obertes i poden variar en funció de les expectatives i curiositats dels alumnes. Habitualment se'ls planteja una activitat per realitzar amb materials específics, però sempre actuen amb total llibertat i sense cap intervenció per part dels adults.

L'objectiu és provocar situacions que els permetin desenvolupar els seus propis processos creatius, potenciant l'experimentació i investigant qualsevol possibilitat estètica com a llenguatge expressiu.

Inauguració de la sala d'art del Centre Cívic El Roure

El curs 2013-2014 es va pensar inaugurar la sala d'exposicions del Centre Cívic El Roure mostrant la relació entre l'Ajuntament de Begues i el Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa, del qual el beguetà Jordi Aligué n'és el director. Amb la monitora del taller, Natàlia Garré, els infants van treballar amb diferents materials i tècniques que van servir de base per als treballs dels artistes de Vallgrassa.

Aquest serà el segon cop que la llar d'infants de Begues participa en aquestes Jornades de la Blanquera, les quals arriben ara a la setzena edició. La primera vegada va ser el curs 2009-2010, quan el centre va presentar el projecte de les seves sales de joc (heurístic, simbòlic, psicomotriu, taller i pati) anomenat 'L'espai que educa'.