El Ple aprova inicialment la dotació d’1,7 milions d’euros per a millores, inversions i nous projectes municipals

Divendres, 6 d'abril de 2018 a les 11:00

Els diners, provinents d’una modificació de crèdit, donaran impuls a molts dels compromisos del Projecte Municipal de Legislatura. La sessió plenària del mes d’abril també va servir per aprovar, per pràctica unanimitat, sis mocions polítiques.

Dijous 4 d’abril, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues va debatre i aprovar inicialment una modificació de crèdit per un total d’1.747.435,10€ que permetrà fer front a millores i inversions com a resposta al compromís de desenvolupament municipal. La principal partida prevista són els 300.000€ que es reserven per al desplaçament de la línia d’alta tensió.  Segons l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, aquest fet “evidencia l’aposta ferma de l’equip de govern per tirar endavant aquest projecte, reservant-hi recursos per quan calgui fer-hi front”.

Precisament en l’àmbit de la millora de l’espai urbà, es destinarien 200.000€ a l’ampliació del cementiri municipal, prop de 100.000€ a la millora del pas subterrani de Mas Ferrer i 100.000€ més a actuacions de millora i reparacions a la via pública.

Els equipaments al servei de persones i entitats també es veuran beneficiats per aquesta injecció econòmica: 55.000€ a millorar la Llar d’Infants, 25.000€ a la reparació i ampliació de la pista d’skate, 20.000€ a la zona esportiva i la mateixa quantitat per a l’ermita de Santa Eulàlia. Finalment també es realitzarà una inversió per adequar la planta baixa de Cal Pere Vell amb l’objectiu de traslladar-hi l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, des d’on poder prestar un servei més còmode, accessible i pròxim.

Aposta important també per les polítiques mediambientals, amb més de 90.000€ destinats a accions d’eficiència energètica i control de subministraments, entre d’altres. També es manté l’aposta per la creació de llocs de treball al poble, amb 120.000€ per a la convocatòria de plans d’ocupació. La resta de recursos es destinen als àmbits de cultura, joventut, promoció econòmica, serveis socials, mobilitat o turisme, entre d’altres

Per a Mercè Esteve, “aquesta modificació de crèdit posa de manifest el compromís polític de l’equip de govern de complir amb els seus compromisos de legislatura, tot evidenciant la seva aposta ferma per un model de poble pròsper, sostenible, participatiu, al servei de les persones i amb uns alts nivells de qualitat de vida per als seus habitants". 

La sessió plenària no va comptar amb la presència del grup municipal del PP, que només començar el Ple va abandonar la sessió al·legant “falta de consideració” en relació a una petició de canvi de data de la Comissió Informativa que havien formulat.

Posicionament polític unànime

El Ple d’aquest mes d’abril també va servir per aprovar per gairebé total unanimitat 6 declaracions polítiques. Amb l’absència en la sessió del grup municipal del PP, la resta de grups polítics van mostrar el seu ple acord en gairebé tots els textos. L’únic trencament de la unanimitat es va produir en la moció a favor de l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica de l’estat espanyol. Aquest text va obtenir l’abstenció del portaveu d’EB-ICV, i el vot favorable dels altres 10 regidors i regidores presents.

La resta de mocions aprovades per ple acord, van servir per mostrar el suport del consistori a la tasca humanitària que realitza Proactiva Open Arms; la reclamació de polítiques de millora del sistema públic de pensions; el suport al Dia Internacional de les Dones; el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania; i el reconeixement públic a la figura de Guillem Agulló, de qui es compleixen 25 anys del seu assassinat.

Darrera actualització: 17.04.2018 | 15:45