El Ple Municipal aprova de manera definitiva el pressupost per a 2019

Dilluns, 11 de febrer de 2019 a les 09:00

La sessió de febrer també va iniciar els tràmits per a regular l'àmbit urbanístic del barri de La Rectoria, i donar llum verda de forma definitiva a diferents reglaments reguladors municipals. 

El pressupost municipal de 2019 ja ha estat aprovat de forma definitiva. Després del període d'exposició pública i al·legacions, el text definitiu ha rebut el vistiplau final del plenari, amb els vots a favor dels grups municipals del PDeCAT, TxB i GdB. Hi van votar en contra els grups municipals d'ERC i EB-ICV, així com els regidors no adscrits Fina Redondo i Fernando Moya.

I és que la sessió d'aquest mes va servir per donar compte de la consideració d'ambdós regidors com a no adscrits, després d'haver sol·licitat renúncia a grup municipal en representació del PP, que deixa de tenir representació a l'Ajuntament de Begues. 

En l'àmbit urbanístic, es va debatre la modificació puntual del Pla General i dels convenis urbanístics que han de permetre el desenvolupament del projecte de construcció de 33 habitatges públics al centre del poble. Els grups que conformen el govern municipal van votar a favor, mentre que l'oposició es va abstenir. En els mateixos termes es va resoldre l'aprovació inicial de la modificació del Pla General a l'entorn de La Rectoria. Aquesa modificació pretén actualitzar el Pla en base a la realitat actual, establint una normativa que permetrà millorar aspectes relacionats amb l’espai públic i el paisatge urbà; regular l’edificació i la parcel·lació; i garantir la preservació dels valors patrimonials del barri. El document inicia ara el pertinent període d'exposició pública, a lliure consulta de la ciutadania.

Altres acords

El plenari municipal va aprovar de forma definitiva el reglament regulador dels Espais d'Informació i Difusió Comunicativa dels grups municipals de l'Ajuntament de begues; el Reglament de l'Espai Nou de la Gent Gran i del Servei d'Àpats de la Gent Gran de Begues.

Finalment es va aprovar per unanimitat una moció política a favor de la suspensió de la venda d'armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al Iemen. El text es pot consultar en el document adjunt.

Tota la sessió, el debat i posicionament dels diferents grups es podrà consultar a través de la Videoacta municipal, quan aquesta passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 08.02.2019 | 17:15