El Ple Municipal condemna la sentència del Tribunal Suprem i exigeix l’alliberament immediat dels presos

Dijous, 17 d'octubre de 2019 a les 09:00

En un Ple Extraordinari celebrat ahir al migdia, JxCAT, ERC i la CUP van votar a favor de la moció redactada per l'AMI i l'ACM, mentre que el BEC s'hi va abstenir. Els grups del PSC i C's no hi van assistir.

L'Ajuntament de Begues ha aprovat una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem en la qual es demana l'amnistia per a les persones preses i en defensa de l'autodeterminació. La moció estava redactada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i ja ha estat aprovada per més de 500 ajuntaments d'arreu del país.

El text rebutja la sentència perquè "representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya" i reafirma "el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català" a més de condemnar "els intents de criminalització del moviment independentista".

Entre altres punts, la moció assegura que el món local seguirà treballant "per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret".

La moció s'ha aprovat per una àmplia majoria, amb els vots a favor dels grups municipals de JxCAT (5), ERC (3) i la CUP (1), mentre que el BEC (1) ha votat abstenció. Els grups municipals del PSC (1) i C's (1) no han assistit a la sessió plenària.

Darrera actualització: 16.10.2019 | 17:17