El Ple municipal es posiciona a favor de l’habitatge públic, en suport als afectats per la covid-19 i contra la violència masclista.

Dilluns, 30 de novembre de 2020 a les 09:00

La sessió plenària del mes de novembre va servir per aprovar cinc de les nou mocions polítiques que es van sotmetre a votació.

L’Ajuntament de Begues ha manifestat el seu suport a l’exregidor Jordi Pesarrodona i a tots els represaliats i represaliades processats amb motiu de l’1 d’octubre. Ho ha fet amb l’aprovació d’una moció presentada pel grup municipal de Junts per Catalunya i la regidora no adscrita Marta Roig, que “demana al govern espanyol l’aplicació de mesures legals que suposin l’absolució de tots els condemnats i l'aprovació d'una llei d'amnistia”. El text va rebre els vots a favor dels proposants, ERC i la CUP. Van votar-hi en contra PSC i C’s, mentre que BEC s’hi va abstenir.

També Junts per Catalunya i la regidora Marta Roig van presentar la moció per fomentar a Begues la construcció d’habitatge públic en les seves diferents modalitats: règim de compra, lloguer amb opció a compra i lloguer social. El text insta les administracions supramunicipals amb responsabilitats en matèria d’habitatge, entre d’altres, a fomentar l’habitatge públic i aportar-hi els recursos necessaris per a fer-lo efectiu. El text manifesta “el compromís de l’Ajuntament de Begues en prioritzar el model d’habitatge públic en les seves diferents modalitats” sempre “que es garanteixi el manteniment de la funció social, donant la major cobertura possible als diferents col·lectius de Begues”. Va prosperar amb els vots a favor de JxCAT, ERC, CUP, BEC i Marta Roig, el vot en contra de C’s i l’abstenció del PSC.

Mocions de suport a col·lectius afectats per la covid-19

El plenari va aprovar la moció presentada per Junts per Catalunya i Marta Roig per donar suport a les activitats econòmiques de Begues afectades per les restriccions decretades per raó de la covid-19. El text manifesta “que les ajudes nacionals i autonòmiques atorgades fins ara han resultat insuficients,  especialment en relació als autònoms” alhora que evidencia la voluntat de l’Ajuntament de Begues de seguir emprenent les accions a les seves mans en suport a aquests col·lectius. Es dona ple suport “als negocis de restauració, bars, restaurants, centres d’estètica… i altres, davant les mesures restrictives que impedeixen total o parcialment desenvolupar la seva activitat econòmica en les condicions que es feia abans de la pandèmia”. Hi van votar a favor JxCAT, ERC, CUP, BEC i Marta Roig. S’hi van abstenir PSC i C’s.

El PSC portava a Ple també una moció de suport del món local al teixit esportiu del municipi, davant l’aturada obligada de la seva activitat aquestes setmanes enrere. La declaració reclama que “l’esport a casa nostra sigui considerat bé essencial per la salut física i el benestar emocional de la ciutadania davant la situació d’emergència sanitària que patim”. Alhora insta la Generalitat de Catalunya a dotar “dels recursos necessaris al teixit esportiu i al món local per tal de garantir la continuïtat de la pràctica esportiva i la viabilitat de les seves instal·lacions”. Va prosperar amb els vots a favor del PSC i BEC i l’abstenció de la resta de regidores i regidors del consistori.

Finalment la sessió va servir per aprovar la moció presentada per la CUP sobre la violència masclista i l’afectació per la covid-19. El text reclama “garantir la intervenció integral a les dones en situació de violències masclistes, mantenint, sense retallades, tots els recursos previstos pel Pacte d’Estat contra la violència”. També demana un seguit d’actuacions, serveis i recursos per a lluitar contra la violència masclista, especialment després de la situació en la qual la covid-19 ha deixat a les víctimes. Hi van votar a favor ERC, PSC, CUP i BEC. S’hi van abstenir JxCAT, C’s i Marta Roig.

Podreu seguir l’argumentació sobre el sentit de vot de cada formació respecte a totes les mocions presentades en la Videoacta de la sessió, quan aquesta passi a disposició pública un cop aprovada.

Darrera actualització: 27.11.2020 | 01:56