El Tió i els Reis no faltaran enguany a la seva cita nadalenca

Divendres, 11 de desembre de 2020 a les 09:00

Les restriccions de la pandèmia obliguen a una reducció de la programació d'activitats per a aquestes festes. Però l'essència del Nadal es mantindrà, especialment pel que fa a aquelles activitats de caire tradicional. El Caga Tió es traslladarà a les escoles del poble, i els Reis Mags d'Orient no deixaran de visitar Begues però d'una manera ben diferent.

El Nadal d'aquest any serà ben diferent, tant en les celebracions familiars com en la programació d'activitats d'aquestes Festes. Molts dels actes tradicionals s'han hagut de suspendre a causa de la pandèmia de la covid-19, però això no evitarà que a Begues es mantingui l'essència del Nadal amb la mateixa emoció de sempre, especialment en les cites més esperades pels infants.

Així, enguany no es podrà fer cagar el tió col·lectiu del passeig de l'Església. No obstant això, un pastor anomenat Joan guiarà el Tió de Begues fins a les escoles del poble per tal que els infants el puguin fer cagar amb els seus respectius grups classe.

Les dates seran:

  • Divendres 18 de desembre, a l'Escola Sant Cristòfor;
  • Dilluns 21 de desembre, al parvulari de l'Escola Sant Lluís;
  • I dimarts 22 de desembre, a la Llar d'Infants El Guinyol.

Al llarg de la setmana que ve, el pastor Joan anirà desgranant tots els detalls a través d'uns vídeos que s'emetran diàriament a les xarxes socials de l'Ajuntament de Begues (Facebook, Twitter, Instagram i Youtube).

Els Reis no faltaran a la seva cita amb les llars beguetanes

L'entitat Joves pel Nadal i el consistori beguetà treballen colze a colze perquè els Reis Mags d'Orient arribin amb totes les garanties sanitàries al poble per repartir regals i il·lusió entre els infants de Begues.

Per fer-ho possible, del 22 de desembre al 5 de gener es podran dipositar les cartes en una bústia reial situada al passeig de l'Església.

I, el 5 de gener, la Nit de Reis es començarà a viure ja des de primera hora de la tarda. Enguany no podrem gaudir de la tradicional cavalcada en els termes d'anys anteriors, però Ses Majestats arribaran igualment a Begues i es faran veure per tots i cadascun dels carrers del poble (llevat de molt comptades excepcions per raons d'impossibilitat de circulació o maniobra del seguici). Aquella tarda i vespre es convidarà els infants beguetans a quedar-se a casa tot esperant que els Reis passin pel seu carrer. Uns minuts abans que arribin sonarà una música que servirà d'avís perquè la gent surti a finestres, balcons, jardins o portals per veure passar Melcior, Gaspar i Baltasar. 

El mateix seguici màgic dels Reis serà l'encarregat d'explicar tots els detalls de l'arribada de Ses Majestats, a través d'una sèrie de vídeo que es podran veure totes les tardes entre l'1 i el 5 de gener a les xarxes socials municipals.

Joves pel Nadal també farà possible enguany la tradicional recollida de paquets, que amplia horaris i tindrà lloc els dies 2 i 3 de gener, entre les 10 i les 22 h a l'Escorxador. Properament es donaran tots els detalls sobre les mesures de prevenció que caldrà adoptar.

Sardanes i comerç local

Dins dels actes nadalencs a Begues, el 19 de desembre hi haurà un concert de sardanes a càrrec de la Cobla de Sant Jordi Ciutat de Barcelona i organitzat pel Grup Sardanista de Begues. Serà a la plaça de l'Ajuntament a partir de les 12 h. Hi haurà aforament limitat i la mascareta serà obligatòria. S'establiran mesures de prevenció sanitari i control d'accés. El Mercat d'Oficis Artístics i Artesania, organitzat pels Artesans de Begues tampoc faltarà a la seva cita, diumenge 3 de gener a la plaça Camilo Riu, de 10 a 14 h.

Paral·lelament als actes de Nadal es desenvoluparà la campanya de promoció comercial que enguany té com a lema 'Aquest Nadal, comerç local'. Entre el 15 de desembre i el 4 de gener, la clientela de les botigues de Begues podrà participar del sorteig d'experiències locals i vals de compra, a més d'una panera amb productes de proximitat valorats amb més de mil euros.

Darrera actualització: 11.12.2020 | 00:44