Els Fòrums de l'Espluga debaten l'augment de la xenofòbia a Europa

Dijous, 30 de maig de 2019 a les 09:00

Sota el lema Per una Europa rebel, l'esdeveniment, organitzat pel CEB i el CIPAG, s'inaugurarà demà a l'Escorxador (18.30h). Dissabte vinent i el 8 de juny hi haurà debats a l'ermita de Santa Eulàlia (18h).

Demà divendres, 31 de maig, s'inauguraran els segons Fòrums de l'Espluga, una iniciativa impulsada conjuntament pel Centre d'Estudis Beguetans (CEB) i el Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG). Sota el lema Per una Europa rebel, els Fòrums debatran el creixement de la xenofòbia, el racisme i els delictes d'odi al continent i la necessitat d'actuar contra l'autoritarisme amb accions de desobediència civil pacífica.

El primer acte, el de demà, tindrà lloc a l'Escorxador a partir de les 18.30 h amb la projecció del documental Pussy Riot, una pregària punk, dirigit per Mike Lerner i Maxim Pozdorovkin el 2013, sobre aquest grup de música les components del qual han estat represaliades pel govern rus. El debat posterior estarà moderat per Miquel Ramos, periodista i component del grup musical valencià Obrint Pas.

Dissabte, 1 de juny, a les 18 h hi haurà un col·loqui a l'ermita de Santa Eulàlia sota el lema Europa, bressol del feixisme. Hi participaran Miquel Ramos, qui també és coautor del projecte Crímenes de Odio; Núria Alabao, periodista i antropòloga de la Fundación de los Comunes; i Pau Martí, fotoperiodista expert en migracions i conflictes socials. Quique Badia, periodista del grup Ramon Barnils, presentarà i moderarà el debat.

El darrer acte se celebrarà el 8 de juny també a l'ermita de Santa Eulàlia i a les 18 h. Sota el lema Antifeixisme i desobediència civil pacífica, el periodista de La Directa Jesús Rodríguez moderarà un debat amb la participació de Iolanda Maurici, activista antifeixista membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme; i Jordi Mir, professor de la Universitat Pompeu Fabra i expert en moviments socials.

Col·laboració de llarg abast

Els Fòrums de l'Espluga, que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Begues i de diverses entitats del municipi, van néixer el 2017 abordant les migracions arreu del món i les conseqüències per als països d'acollida i es van celebrar a la cova de Can Sadurní. El CEB i el CIPAG col·laboren des de fa anys en diferents investigacions, sempre tenint present la lectura històrica dels fets socials.

Darrera actualització: 29.05.2019 | 10:36

Imatges

Per una Europa rebel Pussy Riot Europa, bressol del feixisme