En el Nadal més atípic, prudència i responsabilitat

Dimecres, 23 de desembre de 2020 a les 09:00

Des de dilluns passat i fins a l'11 de gener estan en vigor tota una sèrie de mesures per tenir unes festes nadalenques segures. Aquestes mesures inclouen flexibilitzacions en la mobilitat i en el confinament nocturn alguns dels dies més assenyalats d'aquestes festes.

A les portes dels principals dies festius de Nadal, no està de més recordar que cal prendre totes les mesures sanitàries per tal que la covid-19 no s'estengui prou per a saturar el sistema sanitari i es doni peu a una tercera onada.

Així, des de dilluns passat, 21 de desembre, són en vigor les mesures especials per contenir l'increment de casos de les darreres setmanes. Aquestes mesures estaran en peu fins a l'11 de gener, tot i que es poden veure modificades el 28 de desembre en funció de l'evolució de la pandèmia.

Les mesures són:

Activitats socials:
Les trobades han de ser d'un màxim de sis persones. Excepte els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener, en què poden ser de fins a deu persones i de dues bombolles de convivència.

Mobilitat:
Estan restringides les entrades i sortides de la comarca excepte del 23 de desembre al 6 de gener, quan es pot anar a visitar familiars i sempre mantenint la bombolla de convivència (menys a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, primetrades). A més, tampoc no es pot sortir ni entrar a Catalunya sense motiu justificat o excepte per visitar familiars del 23 de desembre al 6 de gener. Sí que es pot, però, sortir de la comarca per anar a una segona residència si es manté la bombolla de convivència. Per a qualsevol desplaçament, cal omplir un certificat  d'autoresponsabilitat.

Confinament nocturn:
Continua el confinament nocturn cada dia entre les 22 i les 6 h, però hi haurà excepcions. La nit de Nadal i la de Cap d'Any el confinament començarà a la una de la matinada, i la nit de Reis, a les 23 h.

Hostaleria:
Només poden obrir de les 7.30 a les 9.30 h per a servir esmorzars, i de les 13 a les 15.30 h per a dinars. No es podran servir sopars que no siguin per emportar, fins a les 22 h. Es pot repartir menjar fins a les 23 h. Les terrasses han de mantenir una distància de dos metres entre taules, les quals poden tenir un màxim de quatre persones a no ser que es tracti de grups bombolla. A l'interior, l'aforament ha de ser del 30%, amb bona ventilació i les mateixes mesures aplicades a les taules de les terrasses. Les taules podran ser de fins a sis persones els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener.

Altres sectors:
La resta de comerços i els mercats no sedentaris han de mantenir un aforament del 30%. A més, aquells que impliquen contacte físic (com perruqueries o centres d'estètica) han de tenir un sistema de cita i reforçar les mesures de prevenció de contagis.

Cultura:
El Centre Cívic El Roure continuarà tancat, mentre que a la Biblioteca La Ginesta l'aforament és del 50%. Tot i això, la Biblioteca tancarà del 24 de desembre al 3 de gener, ambdós inclosos. Per altra banda, es permeten aquelles activitats culturals que no comportin aglomeracions sempre que siguin estàtiques, perimetrades, amb control d'accés i amb cita prèvia.

Actes religiosos:
Es permeten amb un 30% de l'aforament i amb un màxim de 500 persones.

Esports:
Les instal·lacions i equipaments a l'aire lliure han de tenir un aforament del 50% i control d'accés, amb un màxim de sis persones. En espais tancats, l'aforament ha de ser del 30%, amb bona ventilació i cita prèvia. Els vestidors han d'estar tancats, excepte els de la Piscina Municipal. Les activitats en grup s'han de realitzar amb la mascareta ben col·locada. Continuen anul·lades totes les competicions amateurs.

Parcs i jardins:
Els parcs i jardins públics i les àrees de jocs infantils han de tenir un aforament del 50% i tancar-se a les 20 h.

Darrera actualització: 23.12.2020 | 07:44