Es reobren al públic alguns serveis i equipaments municipals

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 09:00

A partir d'avui ja es pot anar a l'OAC, el Registre Civil o la Biblioteca La Ginesta, però sempre demanant cita prèvia. Dissabtes, a més, torna a obrir el cementiri municipal i el mercat ambulant ha canviat d'ubicació per garantir la seguretat de clients i venedors.

A poc a poc, Begues recupera certa normalitat. Així, es reactiva l'atenció al públic d'alguns serveis i equipaments municipals tot i que amb algunes restriccions, perquè no hem d'oblidar que continua actiu l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus i encara estem en la fase 1 del desconfinament.

En aquest sentit, a partir d'avui ja es pot anar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i al Registre Civil, però primer s'ha de demanar cita prèvia. Es pot fer de dues maneres: per correu electrònic (begues@begues.cat) o per telèfon: 936 390 538 (OAC), 936 391 270 (Registre Civil).

Les cites (de 9 a 12 h) es donaran a aquelles persones que només poden fer el tràmit requerit de forma presencial o bé que no disposen dels mitjans per realitzar-los de forma telemàtica. Per tant, cal donar prioritat a les gestions que es puguin realitzar des del Portal de Tràmits de l'Ajuntament.

Biblioteca i cementiri

De forma similar es pot anar a la Biblioteca La Ginesta. També a partir d'avui, les persones usuàries de l'equipament s'hi poden desplaçar només per al servei de préstec i també amb cita prèvia. Caldrà trucar al telèfon 936 392 808 o bé enviar un correu electrònic a b.begues.lg@diba.cat.

L'equipament, al qual s'hi ha d'accedir obligatòriament amb mascareta, estarà disponible de dilluns a dijous de les 16 a les 19.30 h, i els dimecres i divendres de 10 a 13.30 h. El retorn dels llibres s'haurà de fer a través de la bústia exterior.

Finalment, dissabte passat ja va reobrir el cementiri municipal. Així, a aquest recinte es podrà accedir tots els dissabtes de 10 a 14 h, sempre amb mascareta i mantenint una distància de seguretat de dos metres amb altres persones.

Mercat ambulant i regió sanitària

Una altra de les novetats de dilluns és el mercat ambulant, el qual recupera les parades habituals. Però, per garantir les mesures de distanciament de dos metres entre persones, el mercat canvia d'emplaçament i avui mateix ja es pot trobar al carrer Sitges, darrere el Centre Cívic El Roure.

Cal recordar també que a partir d'avui ja es pot anar a qualsevol municipi de les regions sanitàries de Barcelona, excepte a l'Alt Penedès i al Garraf, perquè han passat a la fase 2 del desconfinament. Per tant, ja no es podrà anar a Vilafranca o Vilanova i la Geltrú (si no és per motius de feina o causa major), fins que Begues no passi a fase 2.

Darrera actualització: 29.05.2020 | 15:13