Jordí Aligué pinta un mural a l’hospital de Viladecans

Dijous, 17 de juny de 2010 a les 00:00
L’artista va guanyar el procés participatiu per il.lustrar la nova àrea del bloc quirúrgic del centre hospitalari.

El proper mes de juliol s’inaugurarà la nova àrea de bloc quirúrgic a l’hospital de Sant Llorenç de Viladecans. En aquest nou espai hi haurà una unitat de curta estada, com a suport a quiròfans i urgències que gaudirà d’una obra artística de qualitat propera als pacients que generarà sensació de benestar, relaxació i optimisme i, alhora, contribuirà a acceptar molt millor la malaltia afrontant amb més èxit el procés de curació.

Aquesta pintura mural és fruit d’un procés participatiu, proposat per la direcció de l’hospital als cinc ajuntaments de l’àrea de referència (Sant Climent, Viladecans, Gavà, Castelldefels i Begues). Les regidories competents en l’àrea de Salut van contribuir en la recerca i selecció d’artistes locals per a la decoració plàstica del mur del pati del nou bloc quirúrgic.   

Begues va aportar un projecte d’en Jordi Aligué, director artístic de Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts al Parc de Garraf, el qual va ser seleccionat per a fer realitat aquest projecte tan engrescador, i alhora, tan poc usual.
 
La paret on s’ha pintat aquest mural és de 153 m2 -42.5m de llarg per 3.60m d’alt- i les dimensions no permeten una visió global de l’obra representada, però, des de l’interior de les habitacions, s’ofereix la possibilitat de gaudir d’un fragment que podem acabar de completar mentalment.
 
La gamma de colors emprats es troba dins la paleta cromàtica dels tons pastels, és a dir, tons suaus que proporcionen sensació de calma i equilibri. El motiu és un paisatge imaginari, oníric, una seqüència única, a partir d’elements naturals que representen el territori. El bosc, el massís, el margalló, les llavors, que no són autòctones però que són un element importat ja que representen la gent de fora que s’ha instal·lat aquí, i que també fa ús de l’hospital; les fulles, el mar, les barques, els peixos, ocells, i l’antiga terrissa, que simbolitza la història. Tots aquests elements són representatius del paisatge i de la cultura mediterrània a la qual pertanyen.
  
L’import per a l’execució de la idea del projecte i realització de la pintura mural amb materials diversos ha estat de 25.000 euros. L’objectiu del finançament de l’obra era i segueix essent a través d’ espònsors. Fins ara s’ha recaptat gran part d’aquest import, tot i que queda encara per aconseguir una part de l’ import total de l’obra.
 
El mural de Jordí Aliguè a l’hospital de Viladecans és un projecte únic promogut per Begues, que poden gaudir tots els usuaris del centre.
 
Darrera actualització: 09.08.2016 | 09:47