La Biblioteca La Ginesta ofereix servei de préstec a domicili i lots sorpresa infantils

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 09:00

Per al servei de préstec a domicili cal trucar a la Biblioteca o enviar-hi un correu electrònic, mentre que les bosses sorpresa s'han d'anar a buscar a l'equipament cultural, per la qual cosa s'ha de demanar cita prèvia.

Si la gent de Begues no pot anar a la Biblioteca La Ginesta, serà la Biblioteca qui s'acosti a les cases de la gent. Això és el que es vol aconseguir amb els nous serveis que s'han posat en marxa des de l'equipament cultural, després que les restriccions per la pandèmia de la covid-19 hagin buidat les sales de lectura.

Tot i que des de l'inici de l'estat d'alarma pel coronavirus les persones usuàries de la Biblioteca hi podien anar per prendre en préstec o retornar documents (sempre amb cita prèvia), ara des de La Ginesta es vol estalviar fins i tot aquest desplaçament amb un servei a domicili que s'ha posat en marxa recentment.

 Es tracta d'un nou servei pensat per les persones que no poden venir a la biblioteca (gent gran, gent confinada, gent malalta...) Només han de trucar a l'equipament (936 392 808) o bé enviar-hi un correu electrònic (b.begues.lg@diba.cat) especificant els documents que es volen fer servir (llibres, revistes, pel·lícules...), els quals es faran arribar a casa en un dia i una hora acordada.

Però des de La Ginesta també s'ha pensat en les persones usuàries més petites: el préstec d'una bossa sorpresa amb llibres per al públic infantil. Les bosses s'han de recollir a la Biblioteca, per la qual cosa cal demanar hora. Es tracta d'un servei amb força èxit, donat que les sales infantils sempre estaven plenes de petits lectors.

I aviat, per whatsapp

I per si encara no n'hi hagués prou, la propera iniciativa que s'impulsa des de l'Ajuntament de Begues i la Biblioteca La Ginesta per facilitar l'accés de la lectura a la població de Begues és el whatsapp. Es tracta d'un servei que ja està en marxa en altres biblioteques catalanes i que serviria com a canal de contacte durant les hores en què l'equipament és obert al públic.

El número de contacte s'habilitarà properament, amb l'objectiu de convertir-lo en una eina de contacte més veloç i àgil que les habituals, com el telèfon o el correu electrònic, i que servirà per acostar la Biblioteca a la gent jove de Begues en temps de pandèmia i restriccions de la mobilitat.

Darrera actualització: 19.11.2020 | 08:51

Imatges

Servei a domicili Lots sorpresa infantil