La Farmàcia Begues inicia aquest dilluns el repartiment de mascaretes subministrades per la Generalitat

Diumenge, 19 d'abril de 2020 a les 20:30

Es tracta d'un primer lot que té com a destinatària prioritària la població que hagi de sortir de casa per anar a treballar, i es lliura prèvia presentació de la targeta sanitària. Es demana a la població que ningú trenqui el confinament per anar a buscar la mascareta si no és estrictament necessària.

Dilluns s'inicia el repartiment de les mascaretes quirúrgiques que la Generalitat distribuirà al conjunt de la població a través de les farmàcies del país. Es tracta d’un primer lot que es repartiran prèvia presentació de la targeta sanitària. La primera mascareta és gratuïta i, en cas de voler-ne una segona, quan arribin nous lots, tindrà un preu de 0,76€ IVA inclòs.

Les indicacions rebudes per part de la Generalitat recomanen seguir aquest ordre de distribució:

  1. Les  persones  vulnerables  laboralment  actives  o  persones  que  presentin  símptomes  respiratoris,  encara que  siguin  lleus,  i  els  seus  contactes  més  estrets.
  2. Les  persones  laboralment  actives.
  3. Les  persones  vulnerables  que  no  puguin  evitar  sortir  de  casa.
  4. La  resta  de  la  població.

Es distribuiran per ordre d’arribada, sense possibilitat de fer reserva prèvia, i fins a esgotament d’existències. Per a facilitar la tasca de l’establiment, l’Ajuntament de Begues destinarà una Agent Cívic per a tasques de suport a l’exterior de l’establiment, així com una patrulla de la Policia Local que permetrà únicament una cua de 25 persones com a màxim, amb la corresponent separació d’un metre i mig entre elles. Es demana a la població que no trenqui el confinament per anar a buscar la mascareta si no és estrictament necessari.

El nombre d’unitats repartit ve marcat pel ritme de producció de l’empresa que les està fabricant, de manera que un cop esgotades les d’aquest primer lot, caldrà esperar a la següent setmana, quan la Generalitat lliurarà a les farmàcies del país un nou lot, i així fins completar, a meitat de maig, els 14 milions de mascaretes: dues per cada habitant.

S’inicia el repartiment de les mascaretes de tela porta a porta

Aquesta setmana també s’inicia el repartiment porta a porta dels lots de mascaretes de tela anunciat per l’Ajuntament de Begues. La distribució d’aquestes mascaretes, cosides per un grup de voluntàries del poble, estava previst que comencés aquest dilluns, però les condicions meteorològiques obliguen a postposar el repartiment fins que passi l'episodi de pluges. D'aquesta manera es preserva la seguretat i la salut de les persones que les repartiran,  entre les quals hi ha també nombrós voluntariat local, ja que el repartiment es fa a peu casa per casa.

Amb tot, es recorda a la població que el fet de disposar de mascaretes no justifica la sortida dels domicilis per a desplaçaments no autoritzats. El confinament segueix vigent en els mateixos termes decretats fins al moment.

Darrera actualització: 19.04.2020 | 20:11