La Festa Major d'Hivern omple el cap de setmana d'actes culturals

Dimarts, 15 de gener de 2019 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues i les entitats locals han preparat un programa amb actes tradicionals i activitats per a totes les edats.

La Festa Major d'Hivern ja torna a ser aquí. L'Ajuntament de Begues i les entitats locals han preparat un programa que combina les activitats clàssiques amb d'altres de noves i que començaran divendres, 18 de gener, amb una Hora del Conte especial a la Biblioteca La Ginesta, i amb un taller obert de danses d'arreu del món al Teatre El Goula.

En el primer cas, l'activitat començarà a les 17.30h i anirà a càrrec de la rondallaire Sandra Rossi, la qual explicarà la narració De què fa gust la lluna?. En el segon cas, el mestre Ramon Cardona impartirà unes directrius sobre dansa en una activitat gratuïta organitzada per Òmnium Cultural.

Dissabte hi haurà actes per a totes les edats. El matí estarà dedicat a la cultura, com les portes obertes al jaciment prehistòric de la cova de Can Sadurní (11h), les sardanes amenitzades per la Cobla Marinada al passeig de l'Església (11.30h) i les bitlles catalanes dels Amics Franco Catalans a la plaça Camilo Riu (12h).

La tarda de dissabte serà per a infants i joves, especialment. Així, a les 20h començarà el correfoc infantil amb la Cuca Fera i els Timbalers. I, a les 23h, l'associació juvenil 6tres9 organitzarà al pavelló Jaume Viñas i Pi una Festa Jove amb els grups Deskarats (ska), Banda Neón (versions) i els DJ beguetans Xavi&Xelo.

A les 21.30h, però, les persones amants de la lírica tindran una ocasió esplèndida per veure a Begues la sarsuela catalana Cançó d'amor i de guerra. La peça s'interpretarà al Teatre El Goula en el marc del programa Òpera als Parcs que porta a terme la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. L'entrada també serà gratuïta.

Diumenge, dia de Sant Sebastià, els actes començaran a les 11h amb la tradicional missa a l'església de Sant Cristòfol, on es beneirà el pa i es comptarà amb la participació de la Coral Montau. A les 12.30h començarà la cercavila des de la plaça de l'Ajuntament amb la participació dels Geganters i Capgrossos, els Grallers, els Timbalers i la colla castellera dels Encantats de Begues.

A les 12h tindrà lloc al camp municipal de futbol un partit de veterans entre el CF Begues i el Papiol UE i, ja a la tarda, aquesta entitat esportiva beguetana organitzarà la tradicional sardinada al poliesportiu amb la participació del grup local d'havaneres Garbes i Rostolls i rom cremat.

Cinema, música i caminades

Altres actes relacionats amb la Festa Major d'Hivern serà la projecció de la pel·lícula El regreso de Mary Poppins, dilluns a les 18.30h al Teatre El Goula, el concert de Sant Sebastià de la Coral Montau dissabte, 26 de gener, a les 18h també al Goula, i la passejada fins a Vallgrassa prevista per diumenge, 27 de gener a les 10h.

Darrera actualització: 14.01.2019 | 20:46