La Festa Major d'Hivern s'ajusta als temps de pandèmia

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 09:00

Dimecres s'oficiarà una missa a l'església de Sant Cristòfor i es repartiran els pans beneïts a la plaça Camilo Riu, però la resta d'actes seran simbòlics i es podran veure a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

La setmana vinent, Begues celebrarà la Festa Major d'Hivern. Serà amb una programació simbòlica, a causa de la incidència de la pandèmia de la covid-19, la qual ha obligat a sorprendre alguns actes clàssics, en consonància amb les mesures preventives vigents decretades arreu del país.

Així, la Festa Major començarà dimecres, 20 de gener, amb una missa a l'església de Sant Cristòfor (11 h). Cal recordar que l'aforament està limitat al 30%. En acabar, a la plaça Camilo Riu es repartiran els tradicionals pans beneïts.

Per tal de mantenir la seguretat sanitària es disposaran diverses taules al llarg de la plaça, davant les quals caldrà fer cua, tot guardant la distància d'un metre i mig entre les persones assistents.

Més actes a les xarxes socials

A les 18 h, a les xarxes socials de l'Ajuntament es podrà veure una narració teatralitzada per a totes les edats de la llegenda de Sant Sebastià. Anirà a càrrec de l'Eulàlia, una sàvia beguetana que explicarà l'origen del Vot de Poble i la tradició del repartiment dels pans.

A falta de la tradicional sardinada popular, dijous, 21 de gener, les xarxes socials de l'Ajuntament s'ompliran de sardines. Durant tot el dia s'hi podran veure receptes per cuinar-les a casa o treballs manuals amb els infants, entre altres continguts relacionats amb un dels elements més identificatius de la nostra Festa Major d'hivern.

A més, dijous i divendres, a les 18 h, a les xarxes socials municipals es publicaran uns vídeos en format de clips musicals en els quals es recordaran els millors moments d'altres festes majors d'hivern de Begues, una forma de confiar que l'any vinent es pugui tornar a celebrar com sempre.

Darrera actualització: 15.01.2021 | 13:10